Dodaj do ulubionych

lot z dwójką dzieci

03.10.11, 16:40
czy ktorys z kolegow ma doswiadczenia z lotem z dwojgiem dzieci (model 2+2 w tym niemowle)? Wiadomo, ze dziecko do lat 2 nie ma wlasnego miejsca a wszystkie trzy fotele w rzedzie beda zajete przez pozostalych czlonkow rodziny, wiec jedyna opcja to kolana. Nasz maluch na kolanach jednak za dlugo nie wysiedzi (to tzw zywe srebro).
Jak sobie radziliscie w podobnych sytuacjach?
Obserwuj wątek
    • camel_3d ujme to tak..przeje.ane.. 04.10.11, 14:40
      serio...

1. 2latek juz jest ruchliwy i ciagle cos go interesuje... zalezy jak dlugi ten lot jest.
      2. czaem 2 latki dostaja tez swoje siedzenie.. moj mial czesto. ale to zalezy od tego ile ludzi jest w samolocie.
      3. jak bedziesz mial pecha to niemowle bedzie zle znosilo lot i bedzie sie darlo non stop...

ja mam doswiadczenie z z dzieckiem (sztuk jeden) .... w wieku od 1.2 roku do 3 lat smile) i przyznam, ze z 2,5 latkiem 6 godzin to juz niezla gimnastyka o ile lot nie jest noca.

wiec ja po prostu ci wspolczuje.

zaleta jest to, ze leci was pewnie wiecje niz 2 osoby i moze po prostu bedziecie si eopiekowac dzeicmi na zmianie...
      • inka650 Re: ujme to tak..przeje.ane.. 06.11.11, 21:14
        ja co prawda nie miałam takiej sytuacji, ale wiem co to ruchliwe dziecko. najlepiej by było gdyby zasnęło. butelka z mleczkiem lub cycuś powinny uspokoić.
    • pawel_zet Re: lot z dwójką dzieci 06.10.11, 06:57
      Starałem się kupować bilet na lot nocny. Moje dziecko to śpioch, więc miałem wtedy święty spokój. W większych samolotach linie starają się umieszczać rodziny z małymi dziećmi obok ścian przegradzających przedziały samolotu. Jeżeli dziecko usypia, można poprosić stewardessy o przypięcie do ściany łóżeczka (przysługuje dziecku do określonej wagi, w zależności od linii).
    • maly_ksiaze Re: lot z dwójką dzieci 06.10.11, 12:48
      Hejkasmile
      Nie podałes w jakim wieku jest młodsze dziecko - do ok 1-szego roku życia , po mozliwości odpięcia pasów brałem go po prostu do manduki i nosiłem "w korytarzu", potem gdy juz chodził to po prostu chodziłem za nim po całym samolocie - najciekawsze miejcse to "na ogonie", wśród szafek obsługismile - ku mojemu zdziwieniu nawet w rajanie nie protestowali. Przy długim locie niezawodny jest ...tablet lub laptop i... reksio albo dobranocny ogród czy inne teletubisie a pow 4 roku życia to nawet 4 pancernismile - spokój zapewniony - choć nie jestem miłosnikiem gapienia się w tv to w czasie długiej podróży nam służyło.

Kombinuj i próbuj - raz mielismy kredki ale sie nie sprawdziły.
      Ach jeszcze jeden patent. Usiądź ze starszym i z maluchem w jednym rzędzie - zostawiając miejsce pod oknem wolne a żona niech usiądzie w rzędzie przed wami. Zaręczam, że jeśli nie są wszystkie miejsca wykupione to nikt nie będzie miał ochoty się przeciskaćsmile))

Pozdrossmile
      • tata.szymona Re: lot z dwójką dzieci 07.10.11, 12:43
        Młodsze dziecko będzie miało c.a. 1.5 roku w czasie lotu. Nie lecimy 'regularnym' lotem ale czarterem na wakacje. Wykupiłem tzw klasę premium czyli siedzenia z przodu i nieco więcej miejsca, ale i tak sie przygotowuję na stanie w czasie lotu podczas gdy młody będzie spał na moim miejscu smile

P.S. dzięki za wszystkie rady
        • dr_kaczusia Re: lot z dwójką dzieci 13.10.11, 14:40
          Ja latalam sama z dwojka maluchow (oboje <3rz) i przezylam to i Ty dasz rade, bez paniki wink Duzo zalezy tez od tego jak dlugo ma trwac lot i czy wypada np. w godzinach spania dziecka. W samolocie mozesz poprosic o mala poduszeczke i kocyk, moze dzieciak przykima. Poza tym przygotuj sobie jakies nowe zabawki/niespodzianki, ktore go zajma, nowa ksiazeczka, moze cos do mazania. DVD czy inne ustrojstwo tez wskazane, ale ja to zostawialam zawsze na koniec jak wszystko inne zawiodlo wink Dzieciaki poza tym lubia czytac instrukcje ewakuacji, bo ma duzo obrazkow, drzec pokladowa gazetke, kubek czy lyzeczka od stewardesy jest super, a jak jeszcze da cos do przekaszenia to bomba wink No i raczkowac czy dreptac wzdluz samolotu tez mozna, bo a noz ktos z pasazerow ma cos ciekawego wink Udanego urlopu!
          • dr_kaczusia Re: lot z dwójką dzieci 13.10.11, 14:44
            A! wazne, wez cos do ssania/picia na czas startu i ladowania, dobre sa lizaki, ale niestety wszystko sie potem klei wink Opcjonalnie moze byc soczek ze slomka lub butla ze smoczkiem jesli jeszcze z takiej pije.
    • camel_3d iPad 08.10.11, 23:29
      rozwiazuje wiele problemow..
      ja niedlugo lece do singapuru z 3 latkiem i juz sciagam applikacje dla niego.. smile))
    • bika_05 Re: lot z dwójką dzieci 30.10.11, 21:46
      Ja latałam kilkakrotnie sama z 2 maluchów. Różne loty, różne kierunki, różnie małe to znosiły. Polecam jakąś nową zabawkę, gazetkę etc, co może zainteresować. Z praktycznych rzeczy, to oczywiście ciuchy na przebranie. Również dla dorosłych. Koleżanki córka zwymiotowała akurat na nią, ale na szczęście przezorna mama była przygotowana smile. Najważniejsze to się nie przejmować innymi i robić dobrą minę do złej gry. Każda podróż kiedyś się konczy wink
      • camel_3d Re: lot z dwójką dzieci 13.11.11, 04:00

Nie wiem czy to dobra rada....nie ma nic bardziej wku....wiajacego niz 2-3 latek kopiacy twoj fotel przez 3 godziny, walacy w stolik i krzyczacy.....

< Najważniejsze to się nie przejmować innymi i robić dob
        > rą minę do złej gry. Każda podróż kiedyś się konczy wink
    • spawacz.drewna Re: lot z dwójką dzieci 19.01.12, 21:07
      poszedlem do apteki i poprosilem kobiete o jakis nieszkodliwy-jednorazowy srodek na uspokojenie dla malych dzieci, dostaly i dobrze im sie lecialo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka