osesek76 18.01.10, 13:49 moja corcia prawie od urodzenia przesypia cale noce, czy powinnam ja wybudzac na karmienie? Emilka ma 3 miesiace, laktacja sie unormowala ale mimo wszystko boje sie o laktacje, przez to jej dluuugie spanie nocne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiasprezynka Re: przesypia cale noce 18.01.10, 14:13 Moja siostrzenica też przesypia całe noce, ma 4 miesiące, siostra nie ma problemu z pokarmem. Po prostu wieczorem są potwornie obwisłe, a rano potwornie napięte ;) Na początku na wieczór małej nie starczało, więc siostra zaczęła pić herbatki na laktację. Pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: przesypia cale noce 18.01.10, 14:42 Budzenie jest potrzebne tylko wtedy, gdy niepokoją nas niskie przyrosty masy ciała. Jeśli Emilka jada rzadko nocami od urodzenia i nie ma problemów z masą ciała, proponuje nie martwić się o laktację i korzystać z promocji póki czas, bo to nocne spanie może jej z czasem minąć. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
osesek76 Re: przesypia cale noce 18.01.10, 17:29 mala rosnie zdrowo! no to sie ciesze z takich odpowiedzi :) dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: przesypia cale noce 19.01.10, 22:06 Witaj :) Moja Lu też spała w nocy, nawet po 10 godzin. Niedługo po skończeniu pół roku jej przeszło... Wzrasta wtedy zapotrzebowanie na tłuszcze, a nocne mleko ma ich więcej. No i teraz budzi się na jedzenie, zwykle raz. Czasem wcale, czasem dwa razy. Doradca laktacyjna ostrzegała mnie, że tak może być :) Skoro Emilka dobrze przybiera, to tylko ciesz się, że dane Ci jest przespać noc :D PS. Ja też mam Juliusza :D Odpowiedz Link Zgłoś
monzdr Re: przesypia cale noce 19.01.10, 22:51 To były piękne czasy,gdy mój synek przesypiał całe noce...Skończył pół roku,skończyło się wysypianie.Na razie korzystaj,póki możesz:) Odpowiedz Link Zgłoś