ad0 23.01.10, 10:08 czy wszystkie tabletki na brak pokarmu w piersiach sa na recepte ?? bo oduczylam syna od piersi a pokarm mi przybywa ?czy mozecie macie jaies sposoby zeby nie faszerowac sie tabletkami :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutycha Re: pokarm 23.01.10, 10:16 Picie szałwii, nawet kilka szklanek dziennie, i odciągnięcie pokarmu tak do poczucia ulgi w piersiach, czyli malutko. Nie opróżniaj piersi, bo pokarm nadal będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: pokarm 23.01.10, 13:14 Odciągaj tyle, żeby poczuć ulgę, w ciągu kilku dni będzie potrzeba mniej i rzadziej. Pij szałwię. Prawdopodobnie odstawiłaś za szybko, najlepiej to robić stopniowo, redukując kolejne karmienia raz na kilka dni jedno - wtedy piersi mają szanse przystosowac się do nowego zapotrzebowania. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: pokarm 23.01.10, 16:16 Bez recepty jest antilactin czy jakoś tak. Wiem, bo widziałam reklamę. Z czego się składa, to już nie mam pojęcia, podejrzewam że ziołowy jakiś. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 szałwia 23.01.10, 17:45 Ja piłam szałwię,3 szkl. dziennie (rano,w południe i wieczorem).Po dwóch dniach pokarm mi zanikł,ale ja miałam mało pokarmu. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: pokarm 23.01.10, 19:11 opdciagac pokarm, ale tylko do uczucia ulgi, nie do oproznienia, bo wowczas stymuluje sie laktacje. Odciagniety pokarm mozesz podac dziecku ( w kaszce lub do picia z kubka). Odciagaj dopiero wtedy, gdy czujesz ewidentne napiecie, a nie na wszelki wypadek. Z czasem produkcja sie zmniejszy, az do calkowitego ustania, co moze zajac dlugie miesiace (nawet po roku moze sie udac wycisnac pare kropli ). Oczywiscie koniecznosc odciagania (czy moze raczej ewentualnosc, nie koniecznosc) to kwestia pierwszych dni, kilku-kilkunastu, potem juz nie powinnas odczuwac nadmiaru w piersiach. Odpowiedz Link Zgłoś