madzer123 20.08.10, 22:49 Chciałabym troche zrobić zapasów dla mojego synka i zamrozić moje mleczko ,powiedzcie w czym to najlepiej zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
red-truskawa Re: W czym mrozić odciągnięte mleko 21.08.10, 09:52 Sa specjalne woreczki oraz pojemniki. Ja mroziłam w owych woreczkach, w pojemnikach do żywnosci (tansze niz te do pokarmu z aventu) a potem w małych słoiczkach po deserkach i obiadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
synthia82 Re: W czym mrozić odciągnięte mleko 21.08.10, 21:16 Jesli zdecydujesz się mrozić w woreczkach na pokarm, to proponuję zerknąć na allegro. Są tam dużo tańsze woreczki(ok.20zł) niż w aptece (ok.60zł). Sa te specjalne pojemniki na pokarm. Ja mrozilam w pojemnikach na mocz. Wybralam sie do apteki zakupic woreczki, ale ze ich nie bylo farmaceutka mi zaproponowala pojemniki na probki moczu, mowila ze sporo matek ich uzywa. Odtad przy pojemnikach pozostalam. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: W czym mrozić odciągnięte mleko 22.08.10, 15:21 Ale te pojemniki nie są atestowane do kontaktu z żywnością, a w szczególności z żywnością dla niemowląt. Nie mieści mi się w głowie, że aptekarka mogła coś takiego doradzić. Odpowiedz Link Zgłoś