Dodaj do ulubionych

przeziębiona karmicielka

13.09.10, 19:42
Kurcze, ledwie zaczął sie wrzesień, ja juz przeziębiona. Ledwie zipie, ale boje sie brac leki, bo karmie. Co chwile obserwuje małą, pół roczku, czy sie nie zaraziła. pojutrze idziemy na szczepienie. Co zrobic zeby sie nie zaraziła, a ja zebym szybko wyzdrowiała??
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: przeziębiona karmicielka 13.09.10, 19:50
      Dziecko karmic karmic i jeszcze raz karmić. A siebie leczyć - paracetamol na ból i gorączke, krople do nosa normalnie, miód, maliny, czosnek.
      • malazabka.de Re: przeziębiona karmicielka 13.09.10, 20:04
        podpisuje sie
        ja zlapalam infekcje jak mala miala 5 tyg. umieralam, zarazilam meza, kolezanke i szwagierke, a dziecko zdrowe jak ryba (w mleku sa przeciwciala)

leczylam sie syropem z kopru wloskiego (miod z kopru), herbata z cytryna i kapalam sie w olejku na przeziebienie (tymianek, eukaliptus i cos tam jeszcze)
        • yegua-ha Re: przeziębiona karmicielka 13.09.10, 20:57
          Dzięki dziewczyny!!!!
          • dagmara-k Re: przeziębiona karmicielka 13.09.10, 22:35
            o siebie dodam moje obecne leczenie : na katar masc majerankowa, na kaszel napar z lipy, na goraczke poza paracetamolem herbata malinowa, swiezy imbir do herbaty, poza tym rutinacea i tantum verde na gardlo
            • dagmara-k Re: przeziębiona karmicielka 13.09.10, 22:35
              i czosnek
            • mrs.t Re: przeziębiona karmicielka 13.09.10, 23:45
              o masc majerankowa!
              I olbas oil jak zatkany nos
              i hm cos do nosa tez jest
              na bazie wody morskiej ( nie sama woda) ..:/
    • mrs.t Re: przeziębiona karmicielka 13.09.10, 23:43
      jak piersia to karm!
      Jesli corcia nie zlapala bakterii czy wirusa niezaleznie od ciebie, to od mamy karmiacej nie powinna zlapac-tzn jesli szybciej wyprodukowalas przeciwciala niz ja zaatakowalo, to ja ochronisz;)

a sama lecz sie: duzo duzo picia
      herbata z malinami,malinowa/z sokiem malinowym,
      siemie lniane z miode/cuytryna
      mlekiem z miodem i maslem
      czosnek czosnek
      duzo owocow z witamina c
      tantum verde do gardla

a tu watek z forum KP
      forum.gazeta.pl/forum/w,570,116153335,116171642,Re_Przeziebienie_a_karmienie_jakie_leki_.html
    • walasia1 Re: przeziębiona karmicielka 14.09.10, 00:35
      Moja jak coś złapie to lekko przechodzi, ja zdycham, a ta jeden dzień smarki i zdrowa jak ryba ..
      Właśnie ja przeziębiona, a ona już po ... Gile miał takie, ze aż oblizywała :P Dwa dni i po przeziębieniu, a ja 4 dzień umieram :/
    • magdi1981 Re: przeziębiona karmicielka 14.09.10, 09:42
      i mnie doapdlo przeziebienie! Na bol gardla pomoglo mi plukanie woda z sola - jak reka odjal! katar drugi dzien mam straszny -masc majeankowa w ciazy pomagala, a teraz nie :(
      no i teraz boje sie o Synka. Ma 3,5 m-ca. Kicha od 2 dni bez przerwy. Goraczki nie ma. Mam nadzieje, ze Go nie dopadnie tak jak mnie.
    • fajnykotek Re: przeziębiona karmicielka 14.09.10, 10:18
      Ja karmiłam w maseczce, bo raz Małą zaraziłam katarem. Katar rzeczywiście dosyć łagodnie przeszła, ja gorzej. Jak karmiłam w maseczce, to nie złapała. Ale ze szczepieniem tobym poczekała aż wyzdrowiejesz. Tak przynajmniej radzi moja doktorka i tego się trzymam.
      • easy_martolina84 Re: przeziębiona karmicielka 14.09.10, 10:30
        Dobre.To chyba powinnas caly czas chodzic w maseczce,nie tylko podczas karmienia.No chyba,ze mialas stycznosc z dzieckiem tylko jak karmiłas :D:D:D
    • julek_i_ja Re: przeziębiona karmicielka 14.09.10, 11:22
      Ja też właśnie zdycham i leczę się tak, jak dziewczyny pisały. Zwykła wirusówka, żeby tylko małego nie zarazić... Zastanawiam się, czy mu nic nie jest, bo nie chce jeść, tylko pierś i pierś.

https://www.suwaczki.com/tickers/kjmnk6nl6rsz21e1.png
    • mrowka75 Re: przeziębiona karmicielka 14.09.10, 19:23
      karmić, to najlepsza ochroną jaką możesz jej w tym momencie dać. Przed chwilą przeszłam ciężki stan zapalny gardła z gorączką, etc, mała zupełnie zdrowa.
      • dagmara-k Re: przeziębiona karmicielka 14.09.10, 20:03
        moja niestety sie zarazila:( a karmie full, kilkanascie razy na dobe. dopoki jednak je zupe jak szalona to ja nie panikuje, ale ze to moj pierwszy raz to latam z termometrem co chwile:/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka