Dodaj do ulubionych

Pęcherzyk na brodawce

12.11.10, 15:02
Pani Moniko, dziewczyny,
Na brodawce na samym środku jednej piersi zrobił mi się pęcherzyk wypełniony przeźroczystym płynem. Podejrzewam, że to przez to, że ostatnio karmiłam małą w nocy po ciemku i nie bardzo zwróciłam uwagę jak ją przystawiam. Albo to i od wprowadzenia smoczka bo mała ostatnio słabo zaczęła chwytać tę pierś i słabo ją opróżnia.
Czytałam w zarchiwizowanych postach, że można to smarować roztworem gencjany - możecie powiedzieć jakie ma być stężenie tego roztworu? Chyba, że macie inne rady.
Z góry dzięki za pomoc:).
Obserwuj wątek
    • mojafasolinka Re: Pęcherzyk na brodawce 13.11.10, 11:58
      podbijam watek...ja mam strasznie zlane te wypustki przy sutku...może to plesniawki na sutku...czy one byłyby białe? stosuje narazie kapturki liczac ze zajdzie doradzcie coś!!
      • bogna_78 Re: Pęcherzyk na brodawce 13.11.10, 15:49
        ja też tak miałam (kilka na raz), mi nawet zrobiły się krwiste i któregoś razu pękły i polała się krew. i w zasadzie nic nie robiłam z tym (bo nie wiedziałam co, byłam drugi dzien w domu po porodzie),niektóre same znikły, niektóre nie
      • monika_staszewska Re: Pęcherzyk na brodawce 15.11.10, 16:34
        Kremowo białe zwykle oznaczają zatkanie przewodu czy przewodów wyprowadzających. Przezroczyste to po prosty taki jakby bąbelek powstały na skutek niezbyt solidnego zassania piersi. Kapturki raczej nie pomogą, bo one nie poprawiają techniki ssania, a właśnie o nią chodzi. Może zadzwoni Pani do mnie jutro lub w czwartek - dopytam o szczegóły i wówczas łatwiej mi będzie powiedzieć co robić, żeby pozbyć się kłopotu.
        pozdrawiam :)
        monika staszewska
    • monika_staszewska Re: Pęcherzyk na brodawce 15.11.10, 16:33
      Gotowy wodny roztwór można kupić w aptece - tak będzie najprościej.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka