Dodaj do ulubionych

Udało się!!!

09.03.11, 15:41
Piszę to dla tych wszystkich, którym zdarzą się podobne kłopoty - szpital, brak przyrostu (przez miesiąc 300g, w tym jeden tydzień 0 g), podejrzenie skazy białkowej i zalecenie dokarmiania mm (nutramigenem).
Udało się dziewczyny, naprawdę nam się udało! Mała ma skończone 4 miesiące, a przyrost przez ostatni tydzień to 300g!
Zawalczyłam o kp: karmiłam b.często, dodałam karmienia nocne (z tym wcześniej bywało krucho), a kiedy mała jadła nerwowo, urywanie, zaledwie 1-2 min., odstawiałam od piersi, rundka po mieszkaniu i z powrotem do tej samej piersi. Przez kilka dni bezpośrednio po karmieniu (nerwowym, a jakże) odciągałam jeszcze laktatorem, aby dobrze opróżnić pierś.
Odstawienie całego nabiału z mojej diety też przyniosło efekty - plamy na buzi zniknęły.
No i teraz karmienia stały się mniej nerwowe, ja spokojniejsza, mm wyrzucam i karmię sobie, karmię, oby jak najdłużej :-D
Więc jeśli którakolwiek z was ma podobne problemy, to uwierzcie, że może się udać ;-)
Obserwuj wątek
    • klarci Re: Udało się!!! 09.03.11, 17:20
      :)
      • dziub_dziubasek Re: Udało się!!! 09.03.11, 20:34
        Gratuluję. Pamiętam jak ja karmiłam swoją 3 miesięczną złośnicę w łazience po ciemku na stojąco bujając się na boki- inaczej przestawała ssać i zaczynała wrzaski. Cały ten cyrk trwał ze dwa tygodnie (inaczej nie jadła wcale).
        Grunt to upór i pozytywne myślenie!
        • mrs.t Re: Udało się!!! 09.03.11, 20:53
          super ;)
          dziub, t ez niezla historia

oh tez pamietam jaki to byl krok milowy, gdy potrafilam WSTAC KARMIAC DZIECKO (bez przerywania)chodzic, karmic w kucki, i takie tam;)swiat stanal otworem,

a tez zeby nie bylo, moj synek wczesniak spedzil miesiac w szpitalu - i tez sie dalo , na samym kp - bez butelki i bez MM
    • magdal_l Re: Udało się!!! 09.03.11, 20:48
      Gratulacje! :)
    • dagmara-k Re: Udało się!!! 09.03.11, 21:14
      no i pieknie:) gratulacje!
      i na zdrowko:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka