Dodaj do ulubionych

kp a antybiotyk

02.04.11, 09:34
witam, od wtorku walczę z pzreziebieniem, myslalam,ze wygrywam a tu dzis pojawil sie gesty,zielony katar,kaszel,goraczka.mam 3 miesieczna corke, ktora karmie( na dobe dostaje 2x120 ml mm tez).lekarz przyjmie mnie w poniedzialek (umawialam sie w czwartek).mam w domu 2 antybiotyki - duomox 1000 i augmentin 500. czy ktorys z nich moge wziac bez konsultacji z lekarzem?jakie antybiotyki bralyscie? do poniedzialku to mi sie paskudztwo rozwinie dalej.
Obserwuj wątek
    • momago Re: kp a antybiotyk 02.04.11, 09:57
      Na własną rękę nie brałabym żadnych antybiotyków, zwłaszcza podczas karmienia piersią. Do poniedziałku może być już po chorobie. Dużo odpoczywaj, pij tymianek. W trakcie infekcji Twoje mleko zawiera przeciwciała, które chronią maleństwo.
    • kaeira Re: kp a antybiotyk 03.04.11, 11:36
      Ani gęsty zielony katar, ani gorączka nie oznaczają bakterii! Większość infekcji jest nie bakteryjnych, a wirusowych, a na wirusy antybiotyk nie działa!!
      Większość takich "paskudztw" się owszem rozwija, bo taka jest kolej rzeczy przy infekcji - się zaczyna, rozwija, i kończy, po prostu musi to potrwać.

Antybiotyków nie można brać na własną rękę - owszem, wiekszosc antybiotyków jest dozwolona przy karmieniu, ale tez lepiej ich unikać bez potrzeby - m.innymi dlatego, że oprocz grzybicy pochwy mozna się dorobić grzybicy sutków, a to przy karmieniu nie jest fajne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka