solka11 27.05.04, 11:44 Czy mleko przeznaczone na mrożenie można ściągać i dodawać partiami, przetrzymując pojemnik w międzyczasie w lodówce? Dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniesia.d Re: mleko na mrożenie 27.05.04, 12:51 Myślę że można, oczywiście w ciągu jednego dnia(kilka godzin). Ja tak robiłam przy pierwszym dziecku gdyż nie mogłam karmic piersą ale na moim pokarmie dzięki ściąganiu i mrożeniu mleczka córcia była do 4 miesiąca zycia. Musisz mrozić to mleczko po kilku (ok. 10 godz.) od ściągniecia, nie dłuzej. Rozmrażaj nie podgrzewając go tylko wstawiając zamrożony pojemniczek z mlekiem do pojemnika napelnionego zimną woda w temp. pokojowej. Odpowiedz Link Zgłoś
monlag Re: mleko na mrożenie 29.05.04, 01:23 Mnie powiedziano, ze mozna laczyc mleko z roznych odciagan, ale w momencie "dolewania" winno miec ono jednakowa temp. Czyli jak trzymasz wczesniejsza porcje w lodowce to nastepne przed dolaniem powinnas schlodzic. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś