Dodaj do ulubionych

odchudzanie

21.10.11, 16:35
witam,

w związku z tym, że przytyłam sporo w ciąży, chciałabym zacząć się odchudzać. Przed ciążą stosowałam dietę 1000kal, bio-cla, l-karnitynę i ćwiczyłam. osiągnęłam zamierzone efekty, ale teraz znów mam parę kilo za dużo i chciałabym zastosować to samo, co wtedy. Karmiłam córkę 2 miesiące tylko piersią, od 2 tygodni ją dokarmiam mieszanką (właściwie, to przechodzimy na butelkę, bo piersią karmię tylko 2 razy dziennie - rano i wieczorem - chyba tak tylko dla "smaku"). W związku z tym pytam czy mogę tą swoją dietę i suplementację zacząć już teraz, czy lepiej poczekać, aż całkiem zakończy mi się laktacja i karmienie piersią??? Wiem, ze P.Monika uwazala, ze mozna stosowac takie suplementy jak l-karnityna i bio-cla, a jestem ciekawa, co na to nowa Pani Eskpert???
serdecznie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • malwina.okrzesik Re: odchudzanie 22.10.11, 21:17
      dieta poniżej 1500kcal nie jest wskazana w czasie karmienia piersią,
      proszę przeczytać jeszcze ten post:
      forum.gazeta.pl/forum/w,570,129904226,129904226,dieta_odchudzajaca_matki_przy_kp_dziecka_10m_nego.html
    • hebanik82 Re: odchudzanie 22.10.11, 21:39
      Hmm, mi się wydaję, że własnie gdybyś karmiła piersią na pełen etat to nie musiałabys stosować zadnej diety, zdrowe odżywianie i ruch jak najbardziej by pomogły w zrzuceniu tych kg.
      Ja wrociłam do swojej wagi sprzed ciązy w 4 miesiące po porodzie a wiem, że u innych mam bywa to jeszcze szybciej.
      Czy nie zauważyłaś zadnego spadku wagi przez te 2 miesiące karmienia?
      Mamine mleczko jest najlepsze dla oseska no chyba, że są jakies inne powody do tego byś musiała przejsc całkowicie na mieszanke.
      • jag91 Re: odchudzanie 22.10.11, 23:38
        Całkowicie nie muszę, ale widzę, że córka chyba sama zaczyna wybierać mm... A na pełen etat karmić piersią nie dawałam rady, bo mam jeszcze BARDZO energicznego dwulatka w domu (i całymi dniami z tą dwójką jestem sama). Córka chciała ssać co ok. 1,5h (ssała ok.0.5h), więc właściwie musiałam ciągle ją karmić. A starszy synek też musi jeść i potrzebuje mojej uwagi i opieki. Od kiedy daję jej mm przynajmniej trochę śpi w ciągu dnia i tak nie krzyczy bez przerwy. I w nocy lepiej śpi, w związku z tym ja też i mam więcej siły dla nich w ciągu dnia.
        A z tą wagą, to dziwna sprawa, bo w sumie zdrowo się odżywiam i w rozsądnych ilościach, a ona ani drgnie. Dlatego myślałam o l-karnitynie, bio-cla i ćwiczeniach. Ale nadal nie wiem, czy można to brać, czy nie...
        Synka karmiłam 8 miesięcy i też dopiero trochę schudłam jak przestałam go karmić... Może tak już mam?
        • limonka_a Re: odchudzanie 23.10.11, 14:42
          Hm.. ja też z tych co waga ani drgnie;)

W ciąży przytyłam 22 kg, z czego po samym porodzie ubyło mi 14, a te nieszczęsne 8 kg już mi zostało (Mała ma 14 mcy). Schudłam drastycznie dopiero w ubiegłym miesiącu, ale to przez nagłą chorobę.

Trzymaj się, przyjdzie czas, że powoli zrzucisz;)
          • limonka_a Re: odchudzanie 23.10.11, 14:43
            aha, dodam że karmię piersią do tej pory (na żądanie - ale mała je niewiele)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka