kometa76
18.04.12, 14:48
Jestem mamą 2,5 miesięcznego chłopca, który od jakiegoś czasu właściwie ciągle śpi przy piersi tj. dostaje pierś i ładnie (ale nie nie jakoś bardzo aktywnie) ssie 2-3 czasami 5 min a potem zasypia i tylko sobie ciumka. Piersi domaga się średnio co 1,5 godz, nie ma możliwości żeby obudzić bo obudzi się na kilka sekund i śpi dalej. Odłożenie też niewiele daje bo pośpi 10 min i się budzi. Dokąd ładnie przybierał to nie było problemu ale przez ostatnie 16 dni przybrał jedynie 260 gr, wcześniej min 200 tygodniowo. Właściwie od urodzenia jest bardzo niespokojny, nadwrażliwy na bodźce. Ma też problemy z brzuszkiem robi śluzowate kupki, zdaniem pediatry do alergia i od tygodnia jestem na diecie bezmlecznej, bezjajecznej i bezglutenowej, Adaś ma lekką anemię i również do tygodnia dostaje żelazo, kwas foliowy i cebionmult. Niestety żadnej poprawy nie widać. Mały nie chce też nic pić z butli nie ważne czy to mój pokarm czy mieszanka (bardzo głodny wypije aktualnie max 30 ml). Ja mam wrażenia że przez to jego ciumkanie tracę pokarm, nie wiem co robić, proszę o jakieś wskazówki. Dodam tyko że wydłużanie przerw w jedzeniu też nie zdaje egzaminu to zmęczony płaczem zasypia wtedy jeszcze szybciej.