fela_25
17.09.12, 17:02
Córka od miesiąca strajkuje. W dzień w ogóle nie chce piersi. Pozostaje mi karmienie nocne i ewentualnie w ciągu dnia, jak w czasie snu zaczyna się kręcić - podejrzewam, że wybudza sie z głodu. Nie wiem, co się stało, w dzień łapie pierś i zaraz wypuszcza, odwraca głowę w drugą stronę i tyle z karmienia. w nocy je świetnie, bez problemów, tzn przez sen. Butelki nie dostawała, smoczka też nie, pozycje najróżniejsze, ja nic nowego nie zjadłam, kupki się nie zmieniły, przyrosty przez pierwsze 2 miesiące ok. 200-250 tygodniowo, ostatni miesiąc ok. 150. Przez ostatnie 2 tygodnie w dzień zaczęłam jednak podawać butelkę - 2 razy mm, oraz odciągam pokarm, również 2 porcje na dzień. Z butelki (medela) córka wypija max 140 ml, ale najczęściej 120ml. Nie wydaje mi się, aby miała problemy z brzuszkiem, jest silna i uśmiechnięta.
Czy macie jakiś pomysł, co mogło się stać, że nagle przestała ją interesować pierś w ciągu dnia? zauważyłam, że chyba właśnie w tym czasie zaczęła ciumkać swój kciuk, ale nie wiem, co bylo pierwsze. Jak ją przekonać? Jesteśmy na cotygodniowej kontroli wagi u lekarza, ale jak na razie lekarz nic mądrego nie wymyślił.
i pytanie kolejne mam, jak mam traktować to nasze karmienie przy rozszerzaniu diety? jako piersiowe, czy butelkowe? i czy dopajać wodą?
z góry dziękuję
f.