Dodaj do ulubionych

nocny cycocholik

13.02.14, 09:21
Witam. Moja córka za tydzień kończy 7 miesięcy. Od około miesiąca przez całą noc dosłownie "wisi na mojej piersi". W dzień zdecydowanie ograniczyła chęć jedzenia, za to w nocy nadrabia. Początkowo gdy zjadła starałam się ją odkładać do łóżeczka ale za chwilę był płacz, a wszelkie próby uspkojenia jej smoczkiem, noszenie, przytulanie nie skutkowały. Teraz efekt jest taki, że śpi ze mną przez całą noc z piersią w buzi, a gdy "zgubi" zaczyna płakać. Dodatkowo wyżynają się jej zęby, więc nie wiem czy te nocne jedzenie nie jest tego efektem. No i teraz mam pytanie. Czy to normalne, u dziecka na tym etapie rozwojowym? Czy mimo wszystko próbować oduczać tego nocnego karmienia?
Obserwuj wątek
    • ambivalent Re: nocny cycocholik 13.02.14, 10:59
      Moj za tydzien konczy 8 miesiecy i mamy tak od okolo 3 miesiecy :)
      Mowia, ze normalne.
      Ja przez jakis czas przystawialam Mlodego do piersi co dwie godziny w ciagu dnia i to troche pomagalo. Ale teraz, kiedy juz troche normalnego jedzenia je, nie chce pic z piersi tak czesto.
    • siven1987 Re: nocny cycocholik 13.02.14, 12:45
      U mnie takie wiszenie po nocy na cycku oznacza ząbkowanie. Po takich kilku dniach/nocach wyszły mu dolne jedynki jak miał 6m pozniej jak miał 9m to hurtem górne jedynki i dwójki. Teraz mamy podobne objawy 13m i hurtem idą dolne dwójki plus wszystkie 4 i widac górne 3. Wyjdą zeby bedzie spokój:) trzeba przetrwać taki okres.
    • Gość: niuniek3 Re: nocny cycocholik IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.14, 13:22
      Witaj w klubie. Ja mam chyba gorzej - mój wypuszcza, odwraca się i za parę minut znów szuka. Possie parę razy i znów puszcza. Nie da się przy tym spać. I wyszła druga jedynka. Marzę o tym żeby było lepiej. Dzisiaj w nocy przez jakiś czas ojciec go pacyfikowal bo już chciałam go wyrzuć przez okno. ..
      • mado.piag Re: nocny cycocholik 13.02.14, 13:39
        :) :) :) Szczerze mówiąc, to ja też już ledwo ciągnę przez te nieprzespane nocki. Rano wstaje cała "sztywna" przez ciągłe spanie w jednej pozycji. Dzięki dziewczyny. Mam nadzieje, że wraz z pierwszym zębem trochę znudzą się jej nocne konsumpcje.
    • aganieszkab Re: nocny cycocholik 17.02.14, 21:53
      Mójmaluszek 7,5 mies. też od dwóch tygodni wisi na piersi całymi nocami, a ja mam wyrzuty sumienia, że go przekarmiam bo należy do tych "pulchniejszych" i że to karmienie mu szkodzi :( Wszak ząbki to mu dokuczają już od 4 miesięcy, żaden jeszcze nie wyszedł, a ostatnio budzi się w nocy z przeraźliwym płaczem i nic nie jest w stanie go uspokoić tylko pierś - mąż ma mi to za złe że znowu go tuczę :(
      Czytałam że w tym wieku dziecku powinno się ograniczać jedzenie nocne ale jak to zrobić...
      • Gość: niuniek3 Re: nocny cycocholik IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.14, 03:13
        Pierś nie tuczy. Odżywia. Ograniczenia nocnego jedzenia dotyczą dzieci niepiersiowych. Piersią nie można utuczyć - poczytaj sobie albo lepiej niech mąż poczyta. A mały niech je na zdrowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka