Dodaj do ulubionych

Z butelki na pierś

04.04.14, 10:04
Witam, jestem mama 3 tygodniowego Bartka. Bardzo długo nie miałam pokarmu, więc już w szpitalu był dokarmiany mm. Od tamtej pory karmie najpierw piersią a potem butelka. Z butli zjada teraz ok. 90 ml, waga urodzeniowa 3880, teraz ma około 4400.

Wypozycylam na kilka d ni laktator elektryczny i sprawdzałam ile będę w stanie odciagnac - było to tydzień temu jakieś 20-30ml z obu piersi. Zniechecilam sie i laktator oddałam.
Cały czas jednak zastanawiam sie czy nie spróbować jeszcze raz przejść na kp.

Czy jest to możliwe i jakie są sposoby? Proszę o rady.
Dodam tylko ze jest to moje drugie dziecko, pierwsze karmione tylko piersią odzyskała wagemurodzeniowa jak miał 1 miesiąc, więc poszła butla i tak sie skończyło kp. To było 8 lat temu.
Obserwuj wątek
    • Gość: maddie Re: Z butelki na pierś IP: *.cm-7-4c.dynamic.ziggo.nl 04.04.14, 10:12
      Po pierwsze zadnych smoczkow i butelek. Dokarmiac bedziesz w okresie przejsciowych bez uzycia smoczka. I w ilosciach minimalnyh, nie 90ml.... tylko 20-30ml.
      Po drugie duzo karmien piersia, co 2 h minimum, a najlepeij tak czesto jak dziecko sie domaga. Duzo kontaktu skora do skory.
      Prawidlowe dostawianie.
      Stymulowanie ssania efektywnego i bedzie dobrze.
    • malwina.okrzesik Re: Z butelki na pierś 09.04.14, 14:54
      Jesteście na poczatku drogi, nie warto sę zniechęcać!
      Najlepiej pobudzi produkcję mleka przystawianie dziecka do piersi. Póki produkcja pokarmu nie zwiększy się można dokarmiać drenem przy piersi, aby uczyć efektywnego ssania
      wspomaganie przez herbatki ziołowe i preparat na bazie słodu jęczmiennego- Femaltiker- podwyższa poziom prolaktyny.
      Cierpliwość i systematyczność powinna przynieść owoce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka