Dodaj do ulubionych

10 miesiąc dieta

IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.14, 00:39
Dziewczyny, ile dzieci wasze jadły/jedzą w 10 miesiącu: objętościowo, jakościowo, piersiowo - w przybliżeniu.
Mój syn jeszcze miesiąc temu pił z piersi co 1.5 godziny, w nocy również i plądrował wszystko co podsuwałam ze stałego pokarmu: wyjadał siostrze, mi i ojcu z talerza, bez względu na konsystencję i wielkość.
Dziś przystawia się co 3 godziny w dzień i to jak go grzecznie poproszę. W nocy masakra, ale od dwóch nocy tylko 4 pobudki, także się wyspałam. Ale co poza tym?
Wiem, że jest forum rozszerzania diety, ale tam podają takie objętości, że moje dziecko nie tknęłoby piersi przez dwa dni. (choć pewnie miesiąc temu nie miałby z taką ilością problemu).
Zdaję sobie sprawę, że każde dziecko jest inne, ale to porównanie ułatwiłoby mi trochę życie.
Obserwuj wątek
    • Gość: matylda Re: 10 miesiąc dieta IP: 5.172.252.* 17.05.14, 08:27
      Hej .Moja córka ma 10.5m nie należy do dzieci które maja apetyt ale jeszcze miesiąc temu zjadała obiad ,owoc ,kaszke plus pierś .Teraz pierś moglaby non stop zamiast wszystkiego a wiec karmien mamy okolo 10na dobę czasem mniej ale nie mniej niż 8.
      Stale posilki to jej zmora ,sadzam ja do krzeseleczka w tedy kiedy my jemy i podaje jednak zje z 4 łyżeczki i placz wykręcanie sie.
      Jedynie kaszke mannę zje tak do 120ml,owoc do raczki i robi z nim co chce ,jakiś paluszek ,chrupek ,chlebek ,ziemniak itd .
      posłuchałam rad z forum i podaje jedzenie do raczki 😊
      Szalu nie ma z tym jedzeniem ale moze to dla tego ze co chwile wychodza jej zabki ,w tym tyg wyszly kolejne 2 a i jeszcze idą kolejne .
      Na ta chwile w paszczy jest 5zabkow .
      Nie wiem czy ci pomogłam czy nie ale jedno co mogę dodać to to ze moja córcia waży zaledwie 8100 jest tryskającą energią,radosna wiec pewnie nie zagładza sie choć mam nadzieje ze apetyt Jej sie zwiększy i normalnie bd zjadać a przede wszystkim zacznie żuć jedzonko bo puki co to tego jeszcze nie ogarnęła za bardzo :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka