Dodaj do ulubionych

Jestem freakiem ;-P

IP: *.icpnet.pl 03.08.14, 10:12
Taka sytuacja - wczoraj byłam na spotkaniu ze znajomymi, pora późna, wieczorowo-nocna, ok. 1 postanawiam zmyć się do domu, wiedząc, że dzieć mi się niedługo obudzi na mleko. Czy wiecie, czego ja się tam nasłuchałam???? ;-)))) Otóż:
- mąż i dziecko trzymają mnie na krótkiej smyczy, bo muszę iść do domu nakarmić ;-P
- poza tym co to za organizacja z mojej strony - nie nauczyłam butelki, nie dałam smoczka, nie daję mm - co za żenada, jak ja mogę żyć?
- daję pierś, "zapycham" (cytat) nią dziecko, to i w nocy nie chce zjeść nic innego (np. kaszki ;-P); tak na marginesie córa ogólnie dopiero zaczyna poznawanie jedzenia, nowych smaków, je tak sobie chętnie, ja nie zmuszam, bo i po co (ma 6,5 m-ca), to też usłyszałam, że wina piersi ;-)
Tak w telegraficznym skrócie ;-) W dyskusję szerszą nie wchodziłam, wygadali się, może się poczuli lepiej. Jestem dla nich karmiącym freakiem ;-PP Czy wy czasem też się tak czujecie?
Obserwuj wątek
    • fizmedka Re: Jestem freakiem ;-P 03.08.14, 10:56
      Tak:) bo karmie juz 20 ty miesiac:) na wakacjach u rodziny na wsi non stop sluchalam o jakichs masakrycznych 40 latkach ktorzy podobno dalej ssali piers matki... Ciagle mi wytykali ze nie pije z nimi alkoholu ze uzalezniam dziecko od siebie, ze siebie wykanczam:D na szczescie moje kochane chlopie zarzucalo rodzine rzeczowymi faktami nt. KP i wkoncu przestali komentowac:) ale pewnie nadal jestem dziwakiem...
      Teraz jestem z corcia w szpitalu na oddziale zakaznym i tez niektorzy lekarze probuja mnie "nawrocic" na mm. Wczoraj nie wytrzymalam i poprosilam lekarke o adres mailowy i wyslalam jej troche "fachowej" literatury zeby sie podszkolila i nie siala ciemnoty;D
    • froobek Re: Jestem freakiem ;-P 03.08.14, 13:38
      Uważam, ze faktycznie jesteś niezłym freakiem! Żadna siła nie zmusiłaby mnie do kilkugodzinnego rozstania z takim maluchem. Byłby na imprezie ze mną w chuście lub z mężem w samochodzie w pobliżu :-)
    • mruwa9 Re: Jestem freakiem ;-P 03.08.14, 20:43
      srednio pamietam, ale w moim otoczeniu prawie wszystkie kobiety karmily piersia, wiekszosc co najmniej rok, wiec zrozumienie sytuacji bylo powszechne. Bardziej, niz wieczorne wychodzenie bez dziecka ;-)
    • Gość: sofja Re: Jestem freakiem ;-P IP: *.icpnet.pl 03.08.14, 21:23
      :-) czuję się pogłaskana :-) :-) :-)
      a o bobo byłam spokojna - była z tatą, ja w razie co pod telefonem i 15 min od domu ;-), poza tym nie zdecydowałabym się, gdyby nie to, że regularnie zalicza pobudki ok 1-1:30
    • ambivalent Re: Jestem freakiem ;-P 04.08.14, 08:58
      Freakiem? Szczesciara. Moje juz nawet na piersi nie jest a ja nie jestem w stanie z domu wyjsc bo jak sie obudzi i zobaczy tate to mu sie panika wlacza :)
    • puellaeximia [...] 09.08.14, 12:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zona_mi puellaeximia 11.08.14, 08:23
        Proszę usunąć reklamę z sygnaturki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka