IP: *.ostnet.pl 10.10.14, 02:02
Pomozcie, choruje na astme ale juz od dluzszego czasu nie mialam zadnych atakow. W ciazy i teraz przy kp nie bralam zadnych lekow bo czulam sie bardzo dobrze ale dzis w nocy dostalam ataku dusznosci i uzylam wziewu Ventolin 2 razy. Szukalam ale sie nie doszukalam czy to moze corci zaszkodzic? Glowny skladnik to salbutamol no ale to lek wziewny, moze przenikac do mleka? Mam nadzieje ze malej nie zaszkodzilam:(
Obserwuj wątek
    • Gość: alla Re: alla IP: *.ostnet.pl 10.10.14, 02:06
      Nie ma to jak wpisanie nicka w tytule watku...:) ale jest 2 w nocy a ja po ataku dusznosci, wybaczcie...
    • bieniewicka Re: alla 10.10.14, 02:38
      Alla tu sprawdzalas? www.kobiety.med.pl/leki/search.php
      • Gość: alla Re: ventolin a kp IP: *.ostnet.pl 10.10.14, 06:51
        sprawdzalam ale nie ma tu tego skladnika, nie wiem pod jaka inna nazwa moze wystepowac
        • bieniewicka Re: ventolin a kp 10.10.14, 08:06
          Nie jestem specjalistka w temacie :( szukałam w necie po aby i trafiłam na stronę na której laski skontaktowała się z bryt infolinia odnośnie leków i karmienia i odpowiedzieli jej ze ta substancja jest bezpieczna dla dziecka
          • bieniewicka Re: ventolin a kp 10.10.14, 08:10
            www.mumsnet.com/Talk/breast_and_bottle_feeding/a1557269-Help-Salbutamol-inhaler-and-breastfeeding jeśli nie ingliszujesz to wrzuć zawartość strony w Google translate
            • Gość: alla Re: ventolin a kp IP: *.ostnet.pl 10.10.14, 08:28
              Ingliszuje jak najbardziej:) strasznie dziekuje za pomoc, juz przeczytane a ja uspokojona:)
              • fizmedka Re: ventolin a kp 10.10.14, 22:19
                Allu, gdyby sie mocniej zaistrzylo,czego absolutnie Ci nie zycze, to mozesz nawet wziac metypred do dawki 32 mg. Tak uprzedzam, bo internisci i pulmonolodzy nie zawsze wiedza. Rodzilam cc po ogromnym zaostrzeniu i po porodzie bralam wlasnie 24 mg metypredu, oprocz tego ventolin i pulmicort:)
                • Gość: alla Re: ventolin a kp IP: *.ostnet.pl 11.10.14, 07:35
                  Bardzo ci dziekuje:) ale i tak mnie czeka wyprawa do lekarza zeby ustalic nowe dawki.
                  • fizmedka Re: ventolin a kp 11.10.14, 07:42
                    Allu, wyprawa jak najbardziej konieczna. Pewnie bez spironetrii sie nie obejdzie. Trzymam kciuki, zeby wystarczyla, tylko modyfikacja lekow wziewnych. Pamietaj ze wziewne mozesz wszystkie:) z doustnych sterydow tylko metypred:) a czasem Cie jakis wirus nie dopadl, ze tak sie zaostrzylo?
                    Trzymam kciuki. I duzo zdrowka zycze
              • bieniewicka Re: ventolin a kp 11.10.14, 03:15
                Cieszę się :) fajnie ze się fizmedka odezwala z konkretnymi danymi, zdrówka dla Was dziewczyny :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka