Dodaj do ulubionych

Odchudzanie...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.16, 22:47
Jestem okrąglutka delikatnie mówiąc, zaczęłam dietę i ćwiczenia. Proszę pomóżcie i powiedzcie czy mogę się wspomóc czerwoną herbatą i czymś takim do smarowania evelinepolska.pl/slim-extreme-4d/69-fitness-serum-intensywnie-wyszczuplajace-i-ujedrniajace-slim-extreme-4d-.html, Synek ma 14 miesięcy.
Obserwuj wątek
    • vinca Re: Odchudzanie... 06.02.16, 23:01
      Jeśli rzeczywiscie cwiczysz i jesz mądrze to olej wspomagacze. To naprawdę wystarczy.
    • yumemi Re: Odchudzanie... 07.02.16, 00:43
      Maść bym sobie darowała :-)
      Jedz mniej, ćwicz i waga spadnie.
      Podstawa to nie stosowac diet bo po nich wraca sie do starych nawyków tylko zmiany w żywieniu. Na stałe. Czyli zmieniasz to przez co masz nadwagę.
    • aninka77 Re: Odchudzanie... 07.02.16, 14:24
      Najtrudniejsze do zmiany to wieczorne obżarstwo kiedy dzieciaki śpią. Kiedyś, jeszcze przed ciążami, masowałam się różnymi balsamami i wydaję mi się, że odchudzanie było skuteczniejsze i lepsza skóra była. Pewności nie mam, ale mam poczucie, że to masowanie to komplet z dietą i ćwiczeniami. Przynajmniej mi to dobrze robiło na ciało i na głowę:). Tylko czy nie zaszkodziłabym tym dziecku....
      • yumemi Re: Odchudzanie... 07.02.16, 15:40
        tycie i schudniecie to w 80% to ile i co jemy - cwiczenie to jakies 20%. Kremy - znikomy wplyw.
        Mozemy stanac na glowie a i tak sprowadza sie do do tego, ze czego nasz organizm nie spali, to odlozy.
        Pamietaj ze to nie odchudzanie jest problemem tylko utrzymanie wagi.
        Jesli juz kiedys schudlas i znow jestes tam gdzie bylas to znaczy ze to nie dziala i musisz podejsc do tematu inaczej. Mow sobie ze zmieniasz nawyki - nie mysl o odchudzaniu jako takim, nie mow ze jestes na diecie - wtedy spadek wagi i cala resza przyjdzie samo.
        Wieczorne obzarstwo - znam to. Staraj sie jesc pozywniej od rana, nigdy nie omijac sniadania. Nawet jesli nie jestes glodna, bo niestety to sie przeklada na wiekszy glod wieczorem.
        Przygotuj sobie zdrowe przekaski typu tost z serkiem jakims niezbyt kalorycznym, marchewka, etc.
      • panizalewska Re: Odchudzanie... 07.02.16, 20:55
        Aninka, mogę Ci polecić moich przyjaciół, jeśli chciałabyś naprawdę wziąć się na poważnie za cały system żywieniowo-ćwiczeniowy. "Sztuka Żywienia", są na fejsie jakby co. Prowadzą sportowców i zwykłych śmiertelników, mają grupy wsparcia psychologicznego też, określają cele i plany długoterminowe, no w ogóle kompleksowo.
      • mika_p Re: Odchudzanie... 07.02.16, 23:13
        Jak ma ci to dobrze robić na ciało i głowę, to oczywiście, masuj i wcieraj. Dziecku nie zaszkodzisz kosmetykami. Skóra to bardzo silna bariera, nawet dla leków.
        Czerwoną herbatę też możesz pić.
    • cinimini69 Re: Odchudzanie... 08.02.16, 12:03
      Ja na Twoim miejscu nie stosowałabym żadnych wspomagaczy a tym bardziej nie wierzyła w serum wyszczuplające bo to totalna bzdura.Odpowiednio dobrana dieta oraz trening i efekty murowane :)Ja po porodzie pierwsze co zrobiłam żeby schudnąć to wykonałam badanie genetyczne genetic lab u mnie na siłowni i własnie na podstawie raportu z tego badania mam dobraną dietę oraz ćwiczenia.
    • malwina.okrzesik Re: Odchudzanie... 08.02.16, 23:47
      czerwona herbata w umiarkowanych ilościach (1-2 dziennie) może być
      w podanym serum nie widzę nic niebezpiecznego dla laktacji i karmionego piersią dziecka
      maści stosowane miejscowo, na skórę nie wchłaniają się do układu krwionośnego
      • aninka77 Re: Odchudzanie... 11.02.16, 10:51
        Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Za mną pierwszy tydzień nowej drogi :)
      • Gość: kora Re: Odchudzanie... IP: *.gemini.net.pl 14.02.16, 20:16
        a kosmetyki z kofeiną w składzie? można przy karmieniu? obkupiłam się w ciąży jak mi celulit na udo wpełzł, nie zużyłam wtedy a teraz po tych opiniach się zastanawiam...
        składniki aktywne cekropia +kofeina (elancyl) i bioelastol+kofeina (soraya)
        elancyl w ulotce zabrania stosowania w ciąży i podczas laktacji.
        • panizalewska Re: Odchudzanie... 14.02.16, 21:08
          No ale sutków nie smarujesz, nie? ;) Wiesz, producenci kosmetyków się zabezpieczają jak mogą oraz podtrzymują mit, jakoby te cudowne mazidła działały "wewnątrz skóry, w głębokich warstwach" pitu pitu. Używaj sobie i popraw kawą, z podaniem doustnym ;)
          • Gość: Kora Re: Odchudzanie... IP: *.play-internet.pl 14.02.16, 23:50
            No do sutków mi jeszcze nie dotarł, ale jak mleko zwęszy, to kto wie... :D
            Kawą uzupełniam acz z umiarem, żeby móc drzemki z młodą celebrować. w końcu jak w towarzystwie śpi lepiej, grzech nie wykorzystać okazji ;)
            • panizalewska Re: Odchudzanie... 15.02.16, 09:16
              Matko, zazdraszczam. Przy większej ilości dzieciorstwa to awykonalne ;)
    • wiollonczelistka Re: Odchudzanie... 16.02.16, 12:34
      Moim zdaniem, to jeśli chcesz to przejść raz i nie bawić się jojo, a często do tego dochodzi, to powinnaś pogadać z specjalistami w temacie diety. ja nie żałuję, że poszłam do poradni coio i dowiedziałam się sporo w temacie jedzenia zdrowego, dlaczego warto ćwiczyć i wiele innych tematów, które przyblizą do smuklejszej sylwetki. ja zrzuciłam w 3 miesiące 12 kg.
    • Gość: olaOla Re: Odchudzanie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.16, 11:38
      Ja bym ci proponowała, żebyś razem z tym odchudzaniem poszła sobie do SPA na zabieg ujędrniający, będziesz miała potem mniej problemów ze skórą. Jak jesteś zainteresowana i mieszkasz w okolicach Poznania, to zajrzyj tutaj: www.goodtimedayspa.eu/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka