Gość: piter IP: *.centertel.pl 18.09.16, 20:17 Dziecko moje przez ostatnie cztery tygodnie przybralo tylko 320 gramow. Czyli w okresie od 4,5 do 5,5 miesiaca zycia. Czy to nie za malo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela.dzi Re: przybieranie 18.09.16, 20:51 Minimum to 360 g, ale na niższy przyrost wagi mogło wpłynąć wiele czynników np. mobilność, wczesne rozszerzanie diety, infekcje, szczepienia, smoczek i butelka, mniej karmień w nocy itp. Jak to wyglądało do tej pory ? Odpowiedz Link Zgłoś
pit312 Re: przybieranie 18.09.16, 21:15 Zadnych smoczkow, tylko piers. Dziecko nie mialo zadnej infekcji, chyba ze ukrytą, dawno u lekarza nie bylam. Ogolnie bardzo ruchliwe, w ciagi ostatniego miesiaca ciagle przewraca sie na brzuch a od ponad tygodnia staje na czworakach i buja sie przod tyl. Przemieszcza sie krecac wokol wlasnwj osi. Dziecko caly czas w ruchu. Malo spi. Czy to noze miec wplyw? Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: przybieranie 18.09.16, 22:03 To było wiele tłumaczyło. Pewnie jeszcze nie ma czasu zjeść ;) ? Mój młodszy syn też zaczął sporo mniej przybierać jak stał się mobilny. Tutaj zdawałam podobne pytanie : forum.gazeta.pl/forum/w,570,162348457,162348457,Co_myslicie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
pit312 Re: przybieranie 20.09.16, 10:58 No mam nadzieje ze to dlatego. A i jeszcze jedno. Bardzo rzadko robi kupy, raz na tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: przybieranie 20.09.16, 11:56 Jak mało kup robi i słabo przybiera, to może za mało je? Ciągle w ruchu, czyli pewnie mało ssania w dzień? Kupa raz na tydzień jest ok, jeśli dziecko dobrze przybiera. Jeśli przybieranie jest słabe i kup mało, to dodałabym kilka karmień, najlepiej długie karmienie wieczorne, poranne. Odpowiedz Link Zgłoś
pit312 Re: przybieranie 20.09.16, 13:24 Daje ile tylko chce i czesto proponuje piers, tylko jak takiego malucha sjlonic do jedzenia. W praktyce wyglada to tak ze sa dni kiedy nie je prawie caly dzien, a kiedy indziej je co 1,5 godziny. Nie eirm od czego to zalezy. W nocy zazwyczaj je o 20, 2, 5,7, a pozniej to juz loteria. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: przybieranie 20.09.16, 14:14 W dzień możesz próbować karmić na leżąco, w spokojnym otoczeniu, wtedy dziecko się mniej rozprasza i dłużej poje. Odpowiedz Link Zgłoś
indjanek Re: przybieranie 20.09.16, 20:52 Mój też tak miał, że niektóre dni nie dawał się przystawić, nadal tak miewa. Refluks, zęby i rozpraszanie. Ciężko coś z tym zrobić, nie zmusisz do ssania, wiem coś o tym;) dopóki pogodny i zadowolony wszystko jest ok. Po 4 miesiącu przyrosty nam zwolniły, z pulpeta zrobił się szczypior ;) Odpowiedz Link Zgłoś