Dodaj do ulubionych

koper włoski

23.08.05, 16:47
Czy to prawda,że nie powinno się go pić jeśli chce się zwiększyć laktację?
Słyszałam o mieszance ziół z kozieradku, chmielu, kopru ogrodowego, melisy,
kminku, rutwicy, kozieradku i właśnie kopru włoskiego, ktora ma zwiększyć
laktację. Z kolei z innego źródła słyszałam, żeby lepiej tego nie kopru
wloskiego nie pić.
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: koper włoski 23.08.05, 16:59
      Na opakowaniu kopru włoskiego jest napisane, żeby nie używac ciurkiem dłużej
      niż 3 tygodnie - może twoje źródło coś usłyszało, coś opuściło i sprzedało ci
      taką dziwną informację ?
      Koper włoski zaleca się matkom karmiącym, żeby dzieci nie miały kolek, jesli te
      matki nie chca dawać herbatek dzieciom bezpośrednio.
      • blum5 Re: koper włoski 23.08.05, 18:30
        ja pije koper wloski i nie zauwazylam zebym miala mniej pokarmu.jest tak jak
        bylo, a koperek pomaga mojemu dziecku na wzdecia. polecam
        • shiva772 Re: koper włoski 23.08.05, 20:06
          A ja nie polecam! Piłam i Mata wzdęło jak balon po koprze. Myślałam że pęknie -
          wrzeszczał okrutnie. Pediatra kazała mi zapomnieć o koprze i o micie że pomaga
          na kolki. Odstawiłam na zawsze i od tamtej pory mamy spokój. W razie awrii
          podaję Esputikon dziecko odgazowuje się w ciągu 20 minut.
          • mika_p Re: koper włoski 23.08.05, 21:11
            A ja polecam. Bez kopru dziecko miało paskudne problemy z gazami, odkad pije
            jest duzo lzej. To, ze twojemu akurat dziecku zaszkodziło nie znaczy, ze
            działanie ma mityczne. Zreszta, jesli piłas raz i akurat dziecko dostało
            wzdecia nie znaczy, ze akurat od kopru.

Zresztą... gdyby to naprawde był mit, to producent Plantexu, czy herbatki Hipp
            lub Bobovita już dawno by został zakrzyczany, że sprzedaje mity po kilkanascie
            złotych za opakowanie. A jakoś ciągle sprzedają i nikt im nie zarzuca kłamstw
            na pudełkach.
            • shiva772 Re: koper włoski 24.08.05, 12:05
              Piłam dużo i długo nie jeden raz.
              Producent Tormentiolu nadal nie został zakrzyczany. To jest biznes kochana.
              Jednorazowo właśnie koper może przynieść ulgę ale nie na dłuższą metę.
              Niejedna mama ma podobne doświadczenia ale każda robi to co uważa za najlepsze
              dla dziecka. Ty masz inne poglądy a ja mam złe doświadczenia i poradę pediatry.
              Każdy zrobi co chce.
              • mika_p Re: koper włoski 24.08.05, 13:20
                No. Ja mam dobre. Ale podaje koper bezposrednio, a nie przez mleko :)

A Tormentiol jest dozwolony u starszych, tylko u niemowlat i małych dzieci jest
                zakazany. Co innego zreszta chemia, a co innego znane od wieków zioła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka