gabi.sijka 30.08.05, 17:07 Mam czteromiesięczną cureczke od tygodnia zaczęłam jej podawać kleik ryżowy mieszająć go z mlekiem modyfikowanym.Czy z tego powodu dziecku więcej się ulewa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa00005 Re: Wprowadzanie kaszek 08.10.05, 16:08 moja sania juz w drugim tygodniu swego zycia pije mleko mieszane z kleikami .rosnie zdrowo i jest to dla mojej sani jedyne zdrowe jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
1anna Re: Wprowadzanie kaszek 09.10.05, 22:22 Wprowadzenie mleka modyfkowanego moze byc przyczyną zwiekszonego ulewania - objawem nietolerancji. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ewika.z Re: Wprowadzanie kaszek 16.02.06, 18:56 Witam. Podawanie klieiku do mleka modyfikowanego na pewno zminimalizuje ulewanie sie pokarmu gdyż jest on gęstszy. Poza tym podawanie go przy każdym posiłku jest zbyteczne i powoduje dostarczanie zbyt duzej ilości kalorii!! Ja podaje mleczko z kleikiem na noc i dzieki temy synek przesypia cala noc nasycony bardziej kalorycznym i treściwym mleczkiem. AAAAAAAA i jeszcze jedno kleiki i kaszki można wprowadzać od 5 miesiąca życia dziecka tj gdy skonczy 4 miesiac a nie jak pisze jedna z pan od 2 tygodnia!!!!!!!!! Przerażające! na kazdym opakowaniu kleiku kaszki itp jest informacja od kiedy dany produkt jest dozwolny, Lekkomyslnośc niekótrych mam jest zaskakująca. Pozdrawiam! Ewika Odpowiedz Link Zgłoś