Dodaj do ulubionych

czy wazy za duzo?

20.11.05, 13:05
witam:)karmie synka wylacznie piersia,bylismy z podejrzeniem przeziebienia w
szpitalu-i wszystko oki tylko pani ordynator doczepila sie do wagi,wielkosci
synka:(maly mial 6tyg,obecnie juz 7tyg-i wazyl 6090g-wiem ze duzo ,ale
starszy synek tez duzo przybieral gdy mial rok wazyl 12kg-obecinie jest
niejadkiem ma 3,5latka i wazy 15kg-czy rzeczywiscie mam malemu piers
ograniczyc???juz sama nic niewiem, podobno piersi sie nie ogranicza?to co mam
go glodzic czy woda przepajac ?herbatki nie chce:(-pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • grubaska20 Re: czy wazy za duzo? 20.11.05, 14:14
      ..nasz szaleniec żarłoczny ważył 5600 w połowie 5 tygodnia, wczoraj skończył
      7tydzień i pewnie też ma coś koło 6,5 kilo.
      tez karmię wyłącznie piersią. patyś rośnie w siłę hehe i mógłby jeść 24 h/dobę,
      tylko jeszcze spać musi..:P rzeczywiści ejest tłuściutki, nie wiem po kim..
      oboje z mężem zawsze byliśmy chudziaki..:)
      ale podobno na piersi, to, niech sobie pulchnieje..:)
      pozdrawiamy:)
      • matea4 Re: czy wazy za duzo? 20.11.05, 14:32
        Mój syn 5 tygodni 5870
        7 tygodni 6100
        2.5 miesiąca 7100
        4.5 miesiąca 8800
        6.5 miesiąca 9940
        7.5 miesiąca 10kg
        Moja pediatra twierdzi że dziecko na piersi może jść kiedy chce i ile chce więc
        waga niech sobie rośnie
        Mój starszy syn jak miał 4 miesiące ważył 9250, jak rok 12.200
        Teraz ma 6.5 roku waży 25 kg i do jedzenia nistety trzeba baaardzo namawiać.
        • maff1 Re: czy wazy za duzo? 20.11.05, 15:01
          temat wciąz wraca na forum.
          Jesli karmisz wyłacznie piersią nie istnieje mozliwość przekarmienia. Natura
          juz o to zadbała. Twoje dziecko je tyle ile mu potrzeba - nie wiecej i nie
          mniej. Gdybys karmiła "sztucznym" mlekiem i innymi pokarmami to pani ordynator
          byc moze i miałaby rację. Ale w tym wypadku należy jej współczuć ze jest
          niedouczona niestety.
          By rozwiać watpliwości zajrzyj na forum na stronie Poradni Laktacyjnej Bona
          Mater
          bonamater.waw.pl
          i niczym sie nie przejmuj.
          pzdr
          • aniula23 Re: czy wazy za duzo? 20.11.05, 15:27
            Hej!
            moja córcia ma 10,5 miesiąca i waży 10,300gram.terz spotałam się z opinią że
            mam ograniczyć pieś bo mała jest za gruba,rówierz była to opinia pewnego
            ordynatora.Jednak moja pediatra twierdzi ze mała wygląda swietnie a pierś
            dajemy kiedy dziecko się tego domaga a zwłaszcza do 6 miesiąca życia.niczym
            się nie przejmiuj,zgubi jak zacznie raczkować a pózniej chodzić.
            pozdrawiam
    • mariejo Re: czy wazy za duzo? 21.11.05, 12:14
      Corka mojej kumpeli 3 mies tylko na piersi wazyla 8 kg waga ur.3960g moja corka
      tylko na piersi 4,5 mies 6,6 kg waga ur 4580g. Kazde dziecko inaczej przybiera.
      • luna333 Re: czy wazy za duzo? 21.11.05, 14:52
        mój ma 3 mce i waży 7,5kg (ur 4300) w 7tyg przybrał wyłącznie na cycu 2kg - pediatra poradziła trochę mu cyca ograniczyć ale ja i tak karmię go co 2-3 godziny więc cóż - będzie sobie cycał do woli - ponoć komórki tłuszczowe powstałe z cycania mamy nie zostają na późniejszy okres i nie mają wpływu a otyłość w późniejszym okresie - będzie mnie cyckał jak ma ochotę a jak zacznie się ruszać to mam nadzieję że zgubi te fałdki. Próba zabrania mu cyca wcześniej niż on chce oddać kończy się histerią a jak się naciumka ile ma ochotę to jest wesolutki i się bardzo cieszy i chce bawić.
    • 5_monika Re: czy wazy za duzo? 21.11.05, 15:19
      wcale nie ważył tak dużo.
      • flaminika1 Re: czy wazy za duzo? 21.11.05, 18:17
        moja mała urodziła się z wagą 2970g, teraz ma 14 tygodni i waży 6720
        czy to dużo? nie wiem, ma piekne chomiczki zamiast policzków, a na pewno teraz nie będę myslała o tym, czy nie jest za gruba. Je tyle ile potrzebuje, oczywiście tylko przysysa się do piersi

smacznego wszystkim maluchom :)
        • nela12 dziekuje dziewczyny:) 22.11.05, 21:07
          ...bo naprawde zaczelam sie juz zastanawiac-a zawsze wlasnie wszedzie mowia ze
          piersia sie nie przekarmi,ze na kazde zawolanie dawac itd!no ale mysle sobie to
          ordynator!widac jakas ta pani hmm....wlasnie starszy syn tez wszystko zgubil
          jak roczek skonczyl:)pozdrawiam i dziekuje:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka