Dodaj do ulubionych

misiaczka w 6tyg. po porodzie

04.04.06, 16:04
czy miesiaczka w 6 tyg. po porodzie, ktora wlasnie u mnie zawitala jest czyms
normalnym? czy to ma wpływ na mala ilosc pokarmu bo wlasnie mam ta
przypadlosc mimo staran i checi,ale sie nie poddaje. Dzieki z gory.
Obserwuj wątek
    • sylwinka76 Re: misiaczka w 6tyg. po porodzie 04.04.06, 16:16
      mi tez sie to przytrafiło, jestem w 6 tyg po porodzie i od kilku dni bardzo zle
      sie czułam i własnie dostałam okres przynajmniej tak mi sie wydaje gdyz
      wczesniejsze krwawienie sie juz skonczyło ja juz nie karmie z powodu małej
      ilosci pokarmu i wielu prób karmienia moj mały nie lubi ssac ijak podnosze
      bluzke zaczyna krzyczec. Zycze powodzenia w karmieniu i nie poddawaj sie
      • julca2 Re:do sylwinka 76 04.04.06, 16:23
        ja tez od samego poczatku mam malo pokarmu, robie cuda zeby chociaz troche sie
        udalo karmic swoim mlekiem, jak tak bedzie dalej to zeby jeszcze do skonczenia
        2 miesiaca i daje sobie spokoj bo juz rak nie czuje od tego sciagania mikrych
        ilosci pokarmu. A czy podpowiesz mi czym karmisz swoje dziecko? trzeba sie
        przygotowac
        • sylwinka76 Re:do sylwinka 76 05.04.06, 12:04
          Witam ja daje mojemu małemu BEBIKO OMNEO 1 jestem z niego zadowolona bo mały
          miał wczesniej kolki a po tym mleku wszystko sie skonczył. Poczotkowo miał
          dziwna kupke ale byłam u lekarza z tym i powiedziała ze organizm dziecka musi
          sie przyzwyczaic teraz jest wszysko dobrze wyregulowało sie, wiec polecam.
          Poczytaj sobie jeszcze o tym mleku bo sa osoby ktore sa niezadowolone. Dzis
          byłam u lekarza i postanowiłam jeszcze raz sprobowac z proba karmienia przepisał
          mi lek zwiekszajacy laktacje juz zaczełam odciagac narazie jest to malutko bo
          10ml z obu piersi, ale moze tym razem mi wyjdzie jesli nie to zostane juz przy
          butelce. Goraco pozdrawiam i zycze powodzenia w karmieniu piersia
          • julca2 Re:do sylwinka 76 05.04.06, 12:27
            ja tez dokarmiam bebiko omneo i tez jestem zadwolona. Mlody ma 6 tyg. i kolek
            nie mial, a mam jeszcze jedno pytanie jaki lek na laktacje przepisal Ci lekarz?
            • sylwinka76 Re:do sylwinka 76 08.04.06, 12:55
              Jesli chodzi o ten lek tak dokładnie nie przepisał mi go lekarz tylko poprosiłam
              o recepte na niego i powiedziałam na co chce nic nie mowiłze jest na cos innego,
              przeczytałam w internecie ze wspomaga laktacje i jest nawet stosowany przez
              kobiety ktore chca karmic dzieci adopcyjne nawet ktos na tym forum pisał ze brał
              go kupiłam go ale mam coraz wieksze watpliwosci co do brania bo lek jest na
              całkiem co innego a efektem ubocznym jest własnie mlekotok, nazywa sie
              METOCLOPRAMIDUM
              Czytałam tez ze nie wolno karmic dziecka jak sie go bierze tylko odciagac a ta
              osoba ktora brała mowiła ze karmiła i go brała wiec musisz popytac bo ja mam
              sprzeczne informacje. Pozdrawiam
            • sylwinka76 Re:do sylwinka 76 08.04.06, 13:03
              przypomniałam sobie brała go asiula 1984, przeczytaj sobie "Pomocy chce wrócic
              do karmienia nie wychodzi"
              • julca2 Re:do sylwinka 76 08.04.06, 15:17
                dzieki Ci dobra kobieto:) i pozdrawiam
    • maff1 Re: misiaczka w 6tyg. po porodzie 04.04.06, 16:32
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=miesi%B1czka&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=570&poz=0&A_szukaj=temat&zywe=2&x
      =15&y=9
    • sylwinka76 Re: misiaczka w 6tyg. po porodzie 07.04.06, 18:53
      zastanawia mnie ile moze trwac pierwsz miesiaczka bo u mnie jest juz 7 dni i
      nadal jest obfita ( wszedzie podtopienia a u mnie powódz)Wszystkich pozdrawiam
      • marki0 Re: misiaczka w 6tyg. po porodzie 07.04.06, 21:58
        ja też dostałam po 6 tygodniach zarówno po pierwszym jak i po drugim porodzie i
        jest to typowy co 26-30 dni okers.Widocznie taka jest moja fizjologie. A moja
        znajoma nie ma już od 4 lat okresu. Najpierw jedna ciąża, potem karmienie
        następnie druga ciąża/zanim pojawiła się miesiączka/ i kolejne karmienie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka