liza9 25.05.06, 15:31 Jak wprowadzić sztuczne mleko?Karmię piersią ale będę dokarmiała od jutra malutka Bebilon pepti.Praktycznie przez całą sobote będzie na Bebilonie czy to nie szkodzi jeśli od początku jest na piersi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaonna1 Re: piers i bebilon 28.05.06, 09:29 czeka mnie to samo za dwa tyg. też sie zastanawiam czy odrazu moge przestawić na sztuczne mleko (tylko 1 dzień) Odpowiedz Link Zgłoś
beata.w3 Re: piers i bebilon 28.05.06, 11:39 Witam Jesli chodzi o wprowadzenie sztucznego mleka, to ja wprowadzałam normalnie, szykowałam porcję zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Jednak może zdarzyć się, że maluszek nie bedzie chciał go pić, ja wtedy dodawałam mojego, odciągniętego mleka. Jeśli karmisz piersią i chcesz nadal to robić musisz uważać, aby dzidzia nie przyzwyczaiła się do smoczka. Spróbuj wcześniej podać choć odrobinkę tego mleka, żebyś zobaczyła jak bedzie reakcja dziecka, nie zostawiaj tego na moment gdy ciebie nie bedzie w pobliżu gdyz w razie draki podasz dzidziusiowi pierś. Odpowiedz Link Zgłoś
01.07i Re: piers i bebilon 31.05.06, 11:05 Witam ja również podwałam maluszkowi bebilon i pierś gdy skonczył 6 m-cy (powodem był powrót do pracy).Mały przyjął to bardzo dobrze, do dzis pije bebilon a gdy wracam z pracy dostaje pierś a ma już 2,5 roku Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś