hania84 10.07.06, 15:16 co poradzic na czkawke? praiwe po kazdym posiłku moja 2 tygodniowa córcia ma czkawke>? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maff1 Re: czkawka 10.07.06, 18:14 nic nie mozna poradzic. Taka czakawka wynika z niedojrzałości układu nerwowego. Czkawka powstaje w wyniku podraznienia narwu przeponowego przez przepełniony brzuszek. Dziecko podrosnie i to minie. Odpowiedz Link Zgłoś
karcia85 Re: czkawka 11.07.06, 01:43 hej! widzę, że dobrze się znasz:))) też po studiach medycznych?:) moja córcia 3 mies. też ma zawsze czkawkę po karmieniu i wcześniej myślałam, że to po prostu ucisk na przeponę:(. Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: czkawka 11.07.06, 11:23 jestem całkowitym laikiem, ale dociekliwym :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: czkawka 12.07.06, 18:48 Dodam tylko, że czkawka bardzo często towarzyszy bekaniu. Szczególnie często czkają te dzieci, które jeszcze w czasie życia płodowego zdradzały czkawkowe tendencje. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś