Dodaj do ulubionych

odstawiłam! jedna piers twarda a druga miekka????

31.08.06, 17:29
odstawiłam dwa dni temu od piersi całkowicie, nie ma już popijania ani
cmokania, ale zauważyłam ze jedna piers jest twarda i pełna a druga jakby
zupełnie pusta. czy to normalne ze w jednym już zanika a druga jeszcze
produkuje na pełnych obrotach? fakt ze jet to piers która zawsze tryskała-
prysznic mleczny, czy cos oprócz szalwi wpływa na zanik laktacji? po jakim
czasie zanika mleko w piersiach?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: odstawiłam! jedna piers twarda a druga miekka 31.08.06, 21:01
      Jeżeli laktacja była nierownomierna, to moze być i tak, ze jedna piers sie
      dostosowała do zerowego popytu (bo zawsze mniej od niej wymagano),a druga nie
      umei sobie poradzić. Odciągnij trochę, zanim zrobi ci się bolesny zastój -
      tyle, zeby poczuć ulgę. Jezeli znów będzie duża i twarda, to znów odciągnij, to
      nie powinno trwac dłuzej niz kilka dni.

Natomaist absolutny zanik pokarmu moze trwac kilka miesiecy.
      • margarita1 Re: odstawiłam! jedna piers twarda a druga miekka 01.09.06, 13:29
        Witam!
        Widze, ze mika ma doswadczenie i wiedzę w temacie wiec skorzystam. Ja rowniez
        odstawilam synka pare dni temu od piersi. Karmilam go rowno rok. Było podobnie:
        piersi nie opróżniły sie równomiernie, ale jedno sciągniecie rozwiazało sprawę.
        Mam jednak inny problem. Od czasu odstawienia wysypało mnie na całym czole.
        Zastanawiam się czy te krosty mogą mieć związek z hormonami i faktem
        odstawienia od piersi? I jak z nimi walczyć? Iść do kosmetyczki na oczyszczanie
        czy raczej do ginekologa po jakieś tabletki? Dodam, że otychczas nigdy nie
        miałam poważnych problemów z cerą.

Pozdrawiam i liczę, że podzielicie się Waszymi doświadczenaimi.
        Marg
        • jaonna1 margarita 01.09.06, 13:45
          czyli jak miałas jedna pełna druga pusta to sciagnełas z tej pełnej?a mleko nie
          naszło znowu??obecnie u mnie asymetria jedna duża druga mała.
          • margarita1 Re: margarita 01.09.06, 13:58
            Tak właśnie było, ściągnęłam z jednej po jakiś dwóch dniach noszenia jej
            napiętej i zastanawiania się co z tym zrobić (bo bałam się, że jak sćianę to
            napłynie i się zrobi błędne koło). Ale nic takiego się nie stało. Teraz obie
            piersi zrobiły sie takie flaczki. Czasem się zastanawiam, że ten pokarm, który
            przecież się wyprodukował, jakoś się sam wchłonie, czy może za tydzień należy
            trochje znowu ściągnąć. Możę Pani Monika nam podpowie jak pojawi się na forum.
            • moninia2000 Re: margarita 03.09.06, 21:55
              Hej!
              Wlasnie odstawilam (nieststy nagle), bo mala zaczela mnie gryz (zabki ida), a
              ja mam wirusa zoltaczki C i nie moze zetknac sie z moja krwia..:-(
              Ale mala ma juz rok i tydzien, znosi to nawet calkiem dobrze na szczescie:-)
              Najwazniejsze dziewczyny, abyscie nie dopuscily do zapalenia czy zastojow! Jak
              piers sie przepelnia, to sciagnijcie troszke Tylko do momentu odczucia ulgi
              (nie wiecej, bo mozg odbiera sygnal"produkuj!"), a takze polecam picie szalwi
              ok 4 dziennie.
              Z czasem przechodzi, ja juz widze poprawe, a zaczelam dwa dni temu "operacje
              odcycus".
              Powodzenia, Moni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka