IP: *.* 09.03.01, 07:48
Potrzebuje pomocy chcialam kupic laktator lecz nie bardzo wiem co wybrac:czy zainwestowac w bardzo drogi ale podobno rewelacyjny laktator AVENT ,ktorego butelki nie pasuja do zwyklego podgrzewacza bo sa szersze (i co za tym idzie kolejny wydatek na niestandardowe butelki)czy moze laktator CHICCO cztery razy tanszy ze zwyklymi butelkami,ale dzialajacy na troche innych zasadach (nie wiem czy rownie skutecznie i bezbolesnie)? zalezy mi na opiniach osob ktore ich uzywaly i wiedza z wlasnego doswiadczenia co jest lepsze,wygodniejsze i co warto kupic.dzieki za wszystkie informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: laktator IP: *.* 09.03.01, 10:03
      Ja używam bardzo prostego laktatora typu "strzykawka", którego butelka również nie mieści się w podgrzewaczu. Nie jest to jednak problem, bo mleko przelewam przed karmieniem do innej butelki.Myślałam o zakupie Avent-u, ale on jest jednak bardzo drogi, a ja używam laktatora sporadycznie. Mój jest w sumie dość wygodny, nic mnie nie boli, ale może istnieją wygodniejsze i lepsze produkty. \n\nSłyszałam, że Avent faktycznie jest dobry, ale - moim zdanie - szkoda aż takiej kasy, jeśli "sprzętu" rzadko się używa. Niewątpliwą zaletą marki Avent są plastikowe woreczki na mleko do zamrażania, które potem wkłada się do butelki. \n\nSłowem - Avent jest chyba dobrą inwestycją dla osób, które faktycznie często odciągają pokarm. Gdybym do nich należała - kupiłabym właśnie ten.\n\nPozdrwiam\n\nBożka
    • Gość: guest Re: laktator IP: *.* 09.03.01, 11:04
      Ja odciągałam pokarm bardzo często, bo chodziłam na uczelnię i musiałam zostawiać moje mleko opiekunce, toteż zainwestowałam w laktator elektryczny firmy Medela. Nie ma nic lepszego, zresztą nie miałam wyjścia, bo odciąganie całej butelki pokarmu ręcznie codziennie o szóstej rano nadaje się tylko dla sportowców wyczynowych. Ale odciągającym sporadycznie nie polecam ze względu na cenę.
    • Gość: guest Re: laktator IP: *.* 09.03.01, 16:36
      Ja mialam lektator reczny Medeli,potem elektryczny Medeli i w koncu Aventa.I powiem wam mile panie, ze ten ostatni najbardziej przypadl mi do gustu.Jest skuteczny i delikatny.Polecam-warto wydac pieniadze wlasnie na TEN.\nmAGDA
    • Gość: guest Re: laktator IP: *.* 09.03.01, 19:36
      Od samego początku używam właśnie laktatora z „Aventa” (dostałam go od męża). Używam go od ponad prawie 6 miesięcy i jestem b.zadowolona. Nie wiem, czy to dużo czy mało, ale średnio 1x dziennie ściągam mleko, przy czym nie używam takiej nakładki z gumy, bo jakoś słabo wtedy leci (ale to moje odczucie). Woreczków do przechowywania nie kupiłam, bo uważam to za znaczny wydatek (o ile pamiętam 20szt kosztuje 50zł). Istotnie, do większości ogrzewaczy butelka z „Aventa” jest zbyt szeroka, ale ostatnio widziałam ogrzewacz firmy „Canpol” specjalnie z zaznaczeniem, że nadaje się do butelek „Avent”. Oprócz tego uzywam sterylizatora tejże firmy, podgrzewacza i smoczków-uspokajaczy. Wszystko, oprócz smoczków (zbyt krótkie, dziwny kształt) uważam za trafione. No, ale cena.
    • Gość: guest Re: laktator IP: *.* 11.03.01, 14:50
      Kamilo, czy nie lepiej byłoby ci wypożyczyć laktator. Kosztuje to 4 złote za dobę ale zawsze można się dogadać. Może nie będziesz musiała długo używać laktatora a wydatek jest duży. Pozdrawiam. Kasia
    • Gość: guest Re: laktator IP: *.* 11.03.01, 23:29
      Polecam laktator Avent. Jest naprawde drogi ale rewelacyjnie szybko mozna sciagnac pojkarm. Jedyna jego wada jest to skomplikowane skladanie i rozkladanie. Dodatkowym atutem sa butelki i smoczki ktore do niego pasuja. Moj syn nie chcail pic z zwyklej butelki. Smoczki Aventu bardziej przypominaja piers i brodawke. Jezeli chcesz ulatwic sobie zycie warto zainwestowac. Moze kup uzywany bedzie taniej.
    • Gość: guest Re: laktator IP: *.* 13.03.01, 14:16
      ja kupilam reczny Medela, kosztowal 70 zl i jest bardzo dobry.\npolecam
    • Gość: guest Re: laktator IP: *.* 13.03.01, 16:49
      Karmiłam moją córcię i jednocześnie pracowałam i studiowałam .Aby nie pozbawiać córci mleka zainwestowałam w zestaw AVENT bussines - woman . Składa się on z laktatora 4 pojemników na mleko i 2 wkładek które po zamrożeniu świetnie zastępujją lodówkę "dzięki czemu można przechować mleko aż do powrotu do domu .Naprawdę rewelacja mogłam przez to karmić córcię aż do 18 - mięsięcy .Polecam !
    • Gość: guest Re: laktator IP: *.* 04.05.01, 18:07
      Piszecie, kochane dziewczyny o laktatorze AVENT, że jest rewelacyjny, ale drogi. Możecie napisać ile to cudo kosztuje? A jakie są ceny innych (np. CHICCO)? Pozdrawiam. Małgosia ;)
      • Gość: guest Re: laktator IP: *.* 05.05.01, 16:35
        dzisiaj dostalam katalog Smyka, tam kosztuje 235 zlotych. Chicco kosztuje niewiele miej cos kolo 200
        • Gość: guest Re: laktator IP: *.* 07.05.01, 08:15
          Kupiłam Avent za 189 zł. Warszawa, sklep Gagatek ul; Garwolińska róg Grochowskiej. Fakt, było to w zeszłym roku.
      • Gość: guest Re: laktator IP: *.* 07.05.01, 09:13
        Malgosiu bez problemu mozesz to sprawdzic na stronie:http://www.baby.com.pl/. Ceny z tego sklepu internetowego:Laktatory ręczne* AVENT - 189 zl, * Chicco - 85 zl lub model 70 - 45 zl,* Medela - 79 zl, * NUK - 49 zl, Laktatory elektryczne* Chicco - 179 zl,* Medela - 259 zl,* NUK - 239 zl.Mozna znalezc rowniez taki za 12 zl firmy Chicco. Wybor nalezy do Ciebie. Musisz pamietac, ze do tych cen nalezy do liczyc jeszcze cene przesylki. Pozdrawiam Cie serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka