IP: *.* 18.04.02, 20:52
Zdarzyło się już cztery razy mojej 18-dniowej córeczce zwrócić (zwymiotować) po zjedzeniu. Nie jest to ulewanie (potrafię rozróżnić). Mam wrażenie, że dzieje się to po tym jak mała zje "za dużo" na raz.Ponieważ jest to moje drugie dziecko, które karmię piersią, byłam zdziwiona, że je mało a czesto (przy pierwszym było wręcz odwrotnie) - minutka, dwie jedzenia, pięć minut odpoczywania. Byłam więc szcześliwa gdy mała pociągnęła mleczko z piersi aż "do końca" - czyli opróżniła całą pierś. Niestety zawsze (czyli 4 razy :) ) po takim wyczynie wymiotuje.Czy którejś z Was to się zdarzyło? Czy należy się tym martwić? CZy należy zasięgnąć rady lekarza?Ganga
Obserwuj wątek
    • Gość: Dodo Re: wymioty IP: *.* 18.04.02, 21:44
      Witaj,Mojej koleżanki synek miał podobne objawy, dlatego leczono go aby poprawić mięśnie wpustu żołądka - tymczasem okazało się, że wymioty są objawami alergii pokarmowej na krowie białko. Po wyeliminowaniu z diety totalnie wszystkiego co mogłoby uczulać (mama w ogóle nie spożywa mleka i jego przetworów, a dziecko nie jest dokarmiane kaszkami mleczno-ryżowymi) efekt jest zaskakujący. Dziecko nie wymiotuje, jest spokojniejsze, więcej śpi, mniej budzi się w nocy - co wcześniej wydawało się być normą - i jest pogodniejsze. Teraz koleżanka próbuje stosować mleko sojowe, na razie wszystko w porządku. PozdrawiamDorota
      • Gość: janeczka Re: wymioty IP: *.* 19.04.02, 20:04
        Podpisuję się pod postem Doroty.I jeszcze jedno. Może dziecko naprawdę na raz za dużo je. Spróbuj jej dawać częściej mniejsze "porcje".:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka