Dodaj do ulubionych

krew z brodawek

IP: *.* 01.08.02, 10:18
co zrobić gdy dziecko wyciąga troche krwi ze zmaltretowanej brodawki i połyka ja w trakcie karmienia ? czy ta odrobina krwi może zaszkodzić, czy moze zmienić kolor kupy ? czy odstawić małą od piersi do zagojenia brodawki ? zaznaczam jednak że trwałoby to dosyć długo (gojenie)poradźcie, proszę !magda
Obserwuj wątek
    • Gość: magusia Re: krew z brodawek IP: *.* 01.08.02, 15:04
      Magda!Początkowo podczas karmienia miałam mocno zranioną brodawkę. Minęło trochę czasu zanim zorientowałam się że regularnie krwawi jednak tylko podczas ssania ( widoczna w ulanym pokarmie)Tak więc Rafał nałykał się trochę tej mieszanki bez negatywnych dla niego skutków.Zmnian w kupie nie zauważyłam. Do czasu wygojenia zawsze zaczynałam karmienie ze zdrowej piersi. Musiałam też poprawić pozycję synka podczas ssania. Stosowałam te wszyskie zabiegi o których pisały już emamy. Nie odstawiałam Rafała od bolącej brodawki ale nie była ona w tragicznym stanie. Madzia podstawa jest wygojenie ranki. Jeśli nie masz konkretnego sposobu to poczytaj starsze posty na ten temat. Nie piszesz jak długo trwa taki stan ale możliwe że będziesz musiała odciągać pokarm z chorej piersi.Jeśli żadna z opisanych metod nie przyniesie poprawy radzę Ci skorzystać z poradni laktacyjnej.
    • Gość: Ewunia.z Re: krew z brodawek IP: *.* 04.08.02, 23:41
      Witam!Mam synka który ma 9m-cy.Od urodzenia miałam problemy zbrodawkami.Pękały mi naprzemian.stosowałam kapturki silikonowe ,smarowałam brodawki swoim mlekiem po karmieniu ,a jak to nie pomagało to maścią z antybiotykiem(Baneocin) po każdym karmieniu (było kupę zachodu bo przed każdym karmieniem musiałam tą maść dobrze zmyć)Smarowałam też brodawki wazeliną kosmetyczną .Przyczyną pękania brodawek może być zła technika przystawiania do ssania(najlepsza jest tzw. "spod pachy")W moim przypadku przyczyną pękania mógł być też czas ssania(mój synek ssał ponad godzinę)Teraz jest normalnie 5-10 min.Piszesz o krwi.Oczyiscie że kolor kupy może się zmienić.Bądż cierpliwa i nie rezygnuj z karmienia piersią.Pa
      • Gość: magdako Re: krew z brodawek IP: *.* 05.08.02, 07:57
        już lepiej ! smaruję bepanthenem - maścią i zaczęło mi pomagać, brodawki goją sie pięknie, a przystawianie małej nie sprawia juz bólu !HURRRA ! nareszcie lubie karmić piersią !pozdrowionkamagda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka