Dodaj do ulubionych

spanie przy piersi

05.12.06, 18:49
moja mala zaczyna własnie 4 tydzien zycia i zasypia praktycznie tylko przy
cycu powiedzcie kochane co mam zrobic bo moje sutki juz tego nie wytrzymuja
wiecznego ciumkania (co innego jak jest głodna ) nie pomaga masc bepanthen,
gdy tylko odejme ja od piersi zaczyna sie wrzask i moze nawet trwac godzine..
jestem juz zalamana...
Obserwuj wątek
    • beniusia79 Re: spanie przy piersi 05.12.06, 19:29
      slyszalam, ze wiele kobiet smaruje sutki wlasnym mlekiem, to ponoc pomaga. twoja mala jest jeszcze taka malutka, potrzebuje bliskosci dlatego ciagle chce lezec przy cycu. moja corcia ma 5 miesiecy, jeszcze do niedawna umiala zasnac tylko przy cycu, nawet w trakcie dnia upominala sie cyca do spania. jak nie dalam to byly krzyki. od niedawna dopiero mala zasypia bez cyca. czasem jeszcze wieczorem potrzebuje go, zeby zasnac. jak masz dosyc to sprobuj moze smoczka jej podac.
    • annw5 Re: spanie przy piersi 05.12.06, 19:48
      no wlasnie, sprobuje ze smokiem. Moj synek na 2,5 miesiaca i nadal zasypia prz
      cycusiu, a jak probuje dac mu podstepem smoka to wypycha go jezyczkiem i
      strasznie sie wkurza.
      • bognas27 Re: spanie przy piersi 05.12.06, 21:19
        no własnie ja tez próbuje ze smozzkiem ale Julcia tez go wypycha i wrzaskiem to
        sie tylko konczy i próbowałam tez smarowac je własnym mleczkiem ale nie pomaga ...
        moze i racja ze mala caly czas potrzebuje mojej bliskosci tylko ze ja powoli nie
        wyrabiam ...
    • fergie1975 Re: spanie przy piersi 05.12.06, 21:30
      oj, musisz uzbroic się w cierpliwość, ja sobie w takich chwilach powtarzam, że
      to sa TE JEDYNE TAKIE CHWILE z moim dzieckiem, za rok, za dwa juz tego nie
      będzie. Nie chcę wtedy żałować...
      A stopniowo będzie coraz mniej Cię potrzebało :)
    • ambus Re: spanie przy piersi 05.12.06, 22:02
      Moja malutka ma 7 tygodni i właśnie dziś pierwszy raz usneła w swoim
      łóżeczku.Technika Tracy Hogg spisała się na medal. Ale to dopiero pierwszy dzień
      jej stosowania.
      • kziol Re: spanie przy piersi 06.12.06, 16:53
        Czy moglabys w skrocie napisac, jak to robicie? pare dni temu kupilam ksiazke i
        mam jeszcze troche watpliwosci. chodzi mi przede wszystkim o uspienie mojej
        corci w lozeczku miedzy 9-10 rano - wtedy ma pierwszy kryzys po rannym
        przebudzeniu. dotychczas spi tylko na rekach (zasypia przy piersi) lub w
        chuscie. dzieki czemu jestem powaznie unieruchomiona, bo tak jest wlasciwie
        przez caly dzien. nie oszczedzam jej cycania, ale czasami dobrze byloby cos np
        zjesc:)dzis rano zauwazylam oznaki sennosci, faktycznie trzy ziewniecia,
        poczerwienione oczka, a nastepnie placz. ale nie wykorzystalam okazji. jutro
        bede probowac i dlatego bylabym wdzieczna za pare slow instruktazu:)
        Pozdrawiam
    • ineska2 Re: spanie przy piersi 08.12.06, 14:26
      rozumiem, ze nie wyrabiasz, ja mam synka 2,5tyg. i tez uspokaja sie przy
      piersi, ssie, ale leniwie, przysypia, a wogole malo sypia i jestem wykonczona.
      kiedy sie spi po 5 godzin na dobe z przerwami to po paru tyg. trudno docenic
      urok chwil karmienia. z mezem postanowilismy usystematyzowac jakos to
      karmienie, bo maly chetnie ciagle by byl przy piersi, robimy narazie przerwy
      1,5 godz do 2, pozniej je wydluzymy i staram sie go wybudzac, jak je, ale to
      b.trudne.on niby ssie, ale rownoczesnie drzemie, laskocze go, pociagam za
      wloski, a mu to nie przeszkadza :(
    • zakrentka Re: spanie przy piersi 11.12.06, 16:55
      Nam sie zaczal 8 tydzien przy cycu. Raz mi usnal w lozeczku bo mam na
      bieguanch. Zaczelam stosowac latwy plan pani hogg, ale moje dziecko jak nie
      usnie przy cycu, to po 5 minutach aktywnosci moge robic cuda, a i tak nie
      usypia. Tak sie potrafi wkurzyc i rozedrzec, ze potem to nawet piersi nie chce
      i przytulania nie chce i noszenia na rekach. Wczoraj ochrypl po 6 godzinach
      meczarni i wrzaskow, w czasie ktorych oczywiscie przystawialam 6 razy do
      piersi, ale nie chicial ssac, tylko ciumkal. Wiec juz dzisiaj rady pani hogg
      poszly w kat i wole zeby mi dziecko usnelo przy piersi, wszystko zeby juz tak
      nie plakal zalosnie.

Niestety nie jestem twardziel i brakuje mi konsekwencji w stosowaniu latwego
      planu. Chcialabym tylko miec troche radosci z tego macierzynstwa. Jakis
      usmieszek, albo 'ag'. Na razie odkrylam, ze lezki juz plyna :-(((
      • bialczak Re: spanie przy piersi 20.12.06, 17:08
        Mój synek ma 3 miesiące dziś skończył zasypia przy piersi i tak sobie myśle a
        może tak musi byc może tego potrzebuje?a co tam?
      • monikaa13 Re: spanie przy piersi 20.12.06, 17:47
        tez probuje pania tracy ale u mnie nie moge zastosowac jej do konca, bo mala
        zasypia przy piersi no i wtedy jak ja obudze na aktywnosc no to mam po spaniu
        placz az do podania cyca wiec u mnie to sie nie sprawdzi probowalam przed
        kapiela karmic po kapieli spac na nic wrzask i plazc non stop i tak konczy sie
        cycem mala ma 5 tyg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka