Dodaj do ulubionych

Najedzony?!

IP: *.* 25.11.02, 19:25
Mam 3,5 miesięcznego cudownego synka. Karmię go piersią na żądanie. W ciągu dnia je co 4-5 godzin, ale w nocy zaczyna się koszmar, budzi się co godzinę, półtorej. Nie wiem czy to wynika z mojego słabszego nocą mleka, a może to normalne? Może powinnam go czymś dokarmić?!! POMÓŻCIE!! Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwiakrol Re: Najedzony?! IP: *.* 25.11.02, 21:03
      Witam!Jeżeli Twój synek prawidłowo przybiera na wadze to absolutnie nie dokarmiaj.Wydaje mi się że dzidzia robi sobie za długie przerwy w ciagu dnia i może w nocy po prostu nadrabia?A może jest mu za gorąco i chce mu się pić?Spróbój przystawiać go częściej w ciągu dnia a w nocy nie podawać mu od razu piersi tylko pogłaskać,polulać,pokołysać.Może mu chodzi o to żeby poczuć Twoją bliskość.Twój pokarm pewnie nie jest za słaby.W nocy jest nawet trzy razy bardziej tłusty niż za dnia.Ja miałam odwrotną sytuację.Dziecko wisiało mi na piersi w ciągu dnia a w nocy spało jak zabite i nie dawało się dobudzić na karmienie.Zaczęłam oczywiście dokarmiać,ale tylko dlatego że słabo przybierało na wadze i w nie długim czasie przeszłam zupełnie na butelkę.Także nie ryzykuj!Powodzenia!
      • Gość: altro1 Re: Najedzony?! IP: *.* 25.11.02, 23:02
        Witaj!Widocznie Twój synek to mały mądrala i wie, że mleko w nocy jest bardziej kaloryczne od tego w dzień i dlatego się budzi. Radziłabym upewnić się, że chodzi mu właśnie o jedzenie, a nie o np. przytulenie i karmić tak często jak chce. Mój do 4,5 miesiąca budził się w nocy co 1,5 do 2 godzin na karmienie, zjadał i zasypiał. Jeśli dobrze przybiera to po co dokarmiać? Szczególnie, że to wcale nie gwarantuje przespania nocy. A czy mały jest najedzony tzn. czy jest po karmieniu spokojny i łatwo usypia? Pewien typ dzieci tak ma, że woli jeść w nocy niż w dzień. Choć mój uwielbiał także cyckanie w dzień.aga
    • Gość: emama Re: Najedzony?! IP: *.* 27.11.02, 01:59
      Moja córcia w dzień i w nocy jadła co 2-3 godziny. Z tym, że w nocy jadła cześciej niż w dzień, bo jak wybudziła się sama w łózeczku to chciała się przytulić, a ja jej od razu pakowałam cyca. Teraz śpi z nami i nie ma problemu, mała je 2-3 razy w ciągu nocy. Może Twój synek chce po prostu przytulić się do mamusi.Pozdrawiam. Asik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka