Gość: ekaśka IP: *.* 05.12.02, 21:29 karmię od 8 mies. i od paru dni mam problem. Ponieważ Magda je prawie całe noce, mam poobcierane sutki. To nie rany, tylko obtarta skóra. Co robić, bo nic nie pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asia_p Re: czy robię coś źle IP: *.* 05.12.02, 23:48 A masz w poblizu jakas poradnia laktacyjna? Oni tam naprawde potrafia pomoc albo przynajmniej zdiagnozowac co sie dzieje. Probowalas smarowac Bepanthenem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekaśka Re: czy robię coś źle IP: *.* 06.12.02, 22:03 A czy to nie przeniknie do pokarmu? Czytałam ,że nie można stosować kremów bo przenikają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_p Re: czy robię coś źle IP: *.* 06.12.02, 22:12 W ulotce Bepanthenu jest napisane, ze jest wskazany do pielegnacji brodawek dla karmiacych kobiet. Jesli masz obawy, to zawsze przed karmieniem mozna oplukac brodawki. Sprawdz jeszcze na wszelki wypadek, czy dziecko nie ma plesniawek w buzi, bo wtedy Bepanthen na pewno nie pomoze. Trzymaj sie!Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęściara Re: czy robię coś źle IP: *.* 07.12.02, 00:24 Najlepsze co możesz zrobić to smarować brodawki swoim pokarmem. Postaraj się też aby brodawki miały jak największy dostęp świeżego powietrza - jeżeli możesz to poprostu chodź bez stanika i bluzki. Sprawdź też czy aby napewno dobrze przystawiasz małą do piersi. Być może w ostatnim czasie znacznie urosła i nie możesz jej wygodnie utrzymać w takiej pozycji jak dotychczas. Pamiętaj, że musisz czuć się wygodnie podczas karmienia. A być może Twoja pociecha ma nowe zęby i to jest przyczyną problemu. Tym nie mniej polecam smarowanie brodawek pokarmem - napewno usunie skutki - nie wiem czy przyczynę. Pozdrawiam Szczęściara Odpowiedz Link Zgłoś