IP: *.* 15.03.03, 11:52
Dziewczyny!Moj 2 tygodniowy syn wymiotuje po jedzeniu, srednio dwa, trzy razy dziennie. Co prawda duzo je i nie traci na wadze, chcialabym jednak wiedziec, dlaczego tak sie dzieje. Czy w zlej pozycji je? Za kazdym razem, po jedzeniu, staram sie, aby mu sie odbilo. Czy macie podobne doswiaczenia? Wiecie, co robic? magdalenka
Obserwuj wątek
    • Gość: dorotaklatka Re: Wymioty IP: *.* 15.03.03, 15:53
      ja mialam podobne doswiadczenia u mnie pomoglo nie odbijanie dziecka po jedzeniu tylko wrecz odwrotnie najlepiej bylo jak sie go nie rusalo przez kilka minut po jedzeniu zeby byl w takiej pozycji jak jadl przez jakis czas bo jak sie go bralo do odbica tonatychmiast wyfruwalo wszystko spowrotem. Co do pozycji to nie wiem bo ja karmie na specjalnej poduszce i pozycja byla ok. Pediatra powiedzial ze pewnie przekarmiam i dlatego wymiotuje no moze i tak bylo bo pulpecik okropnie szybko przybieral na wadze. ja potem naczytalam sie ze te niby wymioty no nie wymioty tylko obfite ulewanie i ze to minie po 3 mies jak uklad pokarmowy bedzie dorzalszy no i mamy skonczone te 3 mies i nie calkiem minelo. pzdr.dorota z zarlocznym Filipem
    • Gość: anfi Re: Wymioty IP: *.* 15.03.03, 21:56
      U nas takie silne wymioty były skutkiem przekarmiania. Mała jadła, kiedy miała na to ochotę - zgodnie z założeniami "karmienia na żądanie". Odkąd zaczęły się te wymioty (ok. 3 tygodnia) postanowiłam oszukać ją czasem smoczkiem. Starałam się zachować poczciwą przerwę między karmieniami (ok. 2 godz.), a kiedy było źle - smoczek. Pomogło. Gdy skończyła miesiąc smoczek już nie był potrzebny. Później wymioty pojawiały się już sporadycznie (brak umiaru przy cycusiu ;) ). Ulewanie z kolei odpuściło dopiero po kilku miesiącach. Co do pozostałych pytań, to nie sądzę, żeby pozycja podczas karmienia miała wpływ na wymioty (pod warunkiem, że nie są to cyrkowe akrobacje) a odbijania, czy też jego braku też bym nie winiła, bo to ma raczej wpływ na ulewanie, a nie na wymioty - ale mogę się mylić. Pozrowienia, Ania i Natalka (17 m-cy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka