Dodaj do ulubionych

dieta matki karmiacej

IP: *.* 19.03.03, 17:02
Dziewczyny pomozcie.......moja kolezanka karmi piersia dwutygodniowa corke, mala ma straszne kolki i ciagle im placze. Co ona powinna jesc albo co zastosowac aby mala przestala cierpiec??pozdrawiamMagda z malenstwem na 18/06
Obserwuj wątek
    • Gość: basiulaz Re: dieta matki karmiacej IP: *.* 19.03.03, 17:25
      Matce karmiącej nie wolno:-mleka krowiego i jego przetworów-produktów wzdymających np.fasoli, grochu-silnych alergenów jak czekolada, orzechy,pomidory, -owoców pestkowych większych niż czereśnia i truskawek poziomek-konserwantów-cocacoli itp-smażonych i tłustychA tak najlepiej to się nie przejmować i jeść coś i odczekać czy będzie reakcja. A kolka może być nie od żywności tylko z niedojrzałego układu pokarmowego i jak to mówią na kolkę jest tylko jedno skuteczne lekarstwo -czas.Co poświadczam Basia i Hubert z 18.06
      • Gość: domisia Re: dieta matki karmiacej IP: *.* 20.03.03, 22:07
        ja nie zgadzam się ze zdaniem, że kolki to norma u niektórych dzieci. Kolki mogą wskazywać na nietolerancje pokarmowe, czyli alergie. Np. może być nietolerancja laktozy, która jest w mleku matki.Ale w moim przypadku Basia miała kolki, kiedy piłam musującą witaminę C. Dominika
        • Gość: ivetta Re: dieta matki karmiacej IP: *.* 21.03.03, 12:00
          WitamMojej córeczce kłopot z kolkami minął jak zaczęłam pić 2-3 razy dziennie herbatkę Hippa dla karmiących.PozdrawiamIwona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka