ewelinka191 11.01.07, 17:51 moj synek ma 2 tyg i 6 dni.karmie piersia.wszystko bylo w pozadku a od wczoraj okropnie bola mni brodawki,sa opuchniete,czerwone.czy jest jakis sposob zeby zlagodzic ten bol? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa_mewa Re: bolace brodawki 11.01.07, 17:58 A dziecko na pewno dobrze chwyta pierś? Jeśli za płytko to dlatego możesz mieć pokąsane brodawki. A ze środków łagdzących polecam masc Purelan firmy Medela (nie trzeba zmywac przed karmieniem) Odpowiedz Link Zgłoś
gronka Re: bolace brodawki 11.01.07, 18:11 Kup główkę kapusty, umyj dobrze, i roztłucz kilka liści tłuczkiem, wrzuć do lodówki żeby się schłodziły i wkładaj sobie do miseczki stanika, wymieniaj je co kilka godzin. Ból i obrzęk znikną szybko. Wiem to po sobie, bo miałam rany na brodawkach aż do krwi i żadna maść mi nie pomogła, a kapusta po 1 dniu, po 2 dniach mogłam już w miarę normalnie karmić małego. Sposób stary jak świat! Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: bolace brodawki 11.01.07, 21:02 za płytko przystawiasz dzidziorka- powinnien zassać jak najwięcej otoczki -po karmieniu smaruj sutki własnym mlekiem i wietrz często oraz super działa bephanten-także pomocny przy pielegnacji posladków dziecka Odpowiedz Link Zgłoś