albmim8 15.02.07, 22:41 Karmię piersia od 7 miesięcy.Od miesiaca mam zawroty głowy, a jestem na diecie eliminacyjnej bo mały ma alergię na białko. Hemoglobine mam- 13, wyniki w normie. Kto podpowie, od czego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_staszewska Re: zawroty glowy 16.02.07, 15:05 Zawroty głowy tak ot po prostu bez niczego, bez gwałtownych ruchów, o każdej porze dnia, nasilają się? A kręgosłup, oczy, uszy, krążenie w porządku? Dieta bardzo ograniczona? Może jednak warto by było wybrać się do lekarza, bo przyda się solidny wywiad i nie bez znaczenia jest jak te zawroty wyglądają, jakie Pani ma wtedy uczucie kręcenia dookoła czy spadania w tył na przykład. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
albmim8 Re: zawroty glowy 16.02.07, 23:43 najczęściej jak stoję bez ruchu albo jak prowadzę samochód, czuje jakby otępienie jakbym miała "odleciec" tzn. zasnąć, nie są silne, może rzeczywiście ze wzrokiem jest gorzej, gdyż mam malutka wade. Dieta jest uboga, bezmleczna, prawie bezowocna, no i warzywa też nie wszyskie jem. Wczoraj mimo tego małego znowu wysypało. Podejrzewam Bebilon Pepti. Pani Moniko co mogę mu podać wzamian tej mieszanki, Nutramigenu nie wypije. Serdecznie dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: zawroty glowy 19.02.07, 18:04 Jeśli dieta jest bardzo uboga w owoce i warzywa to być może jednak głównej przyczyny należy właśnie w niej upatrywać. Może zechciałaby Pani zadzwonić do mnie to spokojnie przeanalizujemy co Pani jada i czy w istocie tak wielkie ograniczenia są niezbędne, a jeśli tak to czy nie należy jednak czym prędzej wprowadzić suplementacji odpowiednimi preparatami. Co do mieszanki dla malucha - jeśli alergia na białko mleka krowiego jest silna to czasami nie wystarcza hydrolizat białek mleka krowiego (Nutramigen, Bebilon Pepti) tylko trzeba uciec się do pomocy mieszanek elementarnych (np. Bebilon Amigo, Pregestymil). Ale te ostatnie w smaku sa jeszcze mniej ciekawe niż hydrolizaty, wiec bywa, że dzieci niechętnie je jedzą. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś