Dodaj do ulubionych

zawroty glowy

15.02.07, 22:41
Karmię piersia od 7 miesięcy.Od miesiaca mam zawroty głowy, a jestem na diecie
eliminacyjnej bo mały ma alergię na białko. Hemoglobine mam- 13, wyniki w
normie. Kto podpowie, od czego ?
Obserwuj wątek
    • monika_staszewska Re: zawroty glowy 16.02.07, 15:05
      Zawroty głowy tak ot po prostu bez niczego, bez gwałtownych ruchów, o każdej
      porze dnia, nasilają się? A kręgosłup, oczy, uszy, krążenie w porządku? Dieta
      bardzo ograniczona? Może jednak warto by było wybrać się do lekarza, bo przyda
      się solidny wywiad i nie bez znaczenia jest jak te zawroty wyglądają, jakie
      Pani ma wtedy uczucie kręcenia dookoła czy spadania w tył na przykład.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska
      • albmim8 Re: zawroty glowy 16.02.07, 23:43
        najczęściej jak stoję bez ruchu albo jak prowadzę samochód, czuje jakby
        otępienie jakbym miała "odleciec" tzn. zasnąć, nie są silne, może rzeczywiście
        ze wzrokiem jest gorzej, gdyż mam malutka wade. Dieta jest uboga, bezmleczna,
        prawie bezowocna, no i warzywa też nie wszyskie jem. Wczoraj mimo tego małego
        znowu wysypało. Podejrzewam Bebilon Pepti. Pani Moniko co mogę mu podać wzamian
        tej mieszanki, Nutramigenu nie wypije. Serdecznie dziękuje.
        • monika_staszewska Re: zawroty glowy 19.02.07, 18:04
          Jeśli dieta jest bardzo uboga w owoce i warzywa to być może jednak głównej
          przyczyny należy właśnie w niej upatrywać. Może zechciałaby Pani zadzwonić do
          mnie to spokojnie przeanalizujemy co Pani jada i czy w istocie tak wielkie
          ograniczenia są niezbędne, a jeśli tak to czy nie należy jednak czym prędzej
          wprowadzić suplementacji odpowiednimi preparatami.
          Co do mieszanki dla malucha - jeśli alergia na białko mleka krowiego jest
          silna to czasami nie wystarcza hydrolizat białek mleka krowiego (Nutramigen,
          Bebilon Pepti) tylko trzeba uciec się do pomocy mieszanek elementarnych (np.
          Bebilon Amigo, Pregestymil). Ale te ostatnie w smaku sa jeszcze mniej ciekawe
          niż hydrolizaty, wiec bywa, że dzieci niechętnie je jedzą.
          pozdrawiam :)
          monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka