agawa6 23.04.03, 21:19 Czy ktoś to brał? Zdrowe,nie szkodzi dziecku i mi? Skąd wziąć jakieś wiarygodne informacje? Czy lepiej omijać z daleka? Na coś się w końcu trzeba zdecydować... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karollaa Re: cerazette 24.04.03, 12:32 Hej, ja biore od 6 tygodnia po porodzie, jestem w polowie drugiego opakowania. NIc mi nie jest i po dziecku tez zadnych objawow dziwnych nie widze. Moj lekarz nadmienil ze to u nas taka nowosc niby, a w Europie stosowane jest conajmniej 7 lat - to juz sporo czasu by wykryc jakies skutki uboczne. Polecam, choc sa dosc drogie - 35 zl za opakowanie... no ale co innego. Co do krwawienia to mialam na poczatku dosc obfite po 7 tabletkach chyba 5 dni... ale teraz juz tylko po tych paru tabletka bardzo lekkie plamienie i podejrzewam ze na tym sie skonczy i juz wogole nie bedzie miesiaczek itp. pozdr. Karola Odpowiedz Link Zgłoś
kini_franio Re: cerazette 26.04.03, 09:44 Hej, też biore zaczełam juz drugie opakowanie, krwawienia narazie brak, zobaczymy troche brzuch mnie pobolwewa i jajniki. Narazie jestem zadowolona, synek nie reaguje, ale jeszcze nie kupowałam (dostałam op. od lekarza) troche przeraża mnie cena. Kini Odpowiedz Link Zgłoś
hanti Re: cerazette 28.04.03, 18:54 gwarantuję że po tych tabletkach z dzidzią nic się nie dzieje. Biorę je już ponad rok i mój synek jest okazem zdrowia. A co do krwawienia, jest to indywidualna sprawa każdej kobiety, jedte nie krwawią wcale, a inne mają plamienia cały czas. Jesli Cię to interesuje zapytaj lekarza o Depoprovere, są to zastrzyki (co 6 tyg.), również nie mają wpływu na dziecko, a nie trzeba pamiętać o codziennym łykaniu. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
rooda102 Re: cerazette 29.04.03, 16:09 Ja biore od prawie 7 miesiecy. Wyglada na to ze wszystko jest ok. Jedyna trudnosc to ta, ze trzeba brac o okreslonej godzinie, ale juz sobie z tym poradzilam, ze strony producenta mozna zamowic bezplatnie SMS przypominajacego o tym, ze nalezy wziac pigulke. pozdrawiam rooda Odpowiedz Link Zgłoś
p_swiat Re: cerazette 01.05.03, 19:51 witam:) Ja właśnie wczoraj odstawiłam te tabletki brałam je ponad 2 tygodnie i potwornie źle się czułam - nudności, bule brzucha , a co najgorsze senność i rozdrażnienie - ja chyba jestem przykładem na nietolerancje tabletek nigdy przedtem nie zarzywałam żadnych, a teraz chyba najwyraźniej nie mogę. Decyzja należy do Ciebie tu jest ten plus, że zawsze możesz przerwać w przeciwieństwie do zastrzyku:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
plucha32 Re: cerazette 02.05.03, 17:10 Zawsze zastanawia mnie to, jak kobieta robi z siebie kogoś chorego. Tabletki..., czy naprawdę wierzycie w to, że nie zaszkodzą maluszkom? Przecież to są TABLETKI, skąd wiecie, czy za jakiś czas nie będzie negatywnych skutków ubocznych w postaci choroby dziecka za X lat i nawet nie będziecie sobie zdawać sprawy z tego, że to przez ... tabletki, brane w czasie karmienia. A te gwaracje bezpieczeństwa, nie wierzę w nie...(!) Czasem tak się dzieje, że to co było bezpieczne dla zdrowia, potem po jakimś czasie...jest ODWOŁYWANE. (nie mam zamiaru nikogo atakować, piszę tylko swoje zdanie na ten temat) Lusia. Odpowiedz Link Zgłoś
kini_franio Re: cerazette 12.05.03, 09:36 Już raz pisałam że biore, właśnie od wczoraj zrezygnowałam, bóle brzucha, nudności nie ustepują a na dodate zaczeła szwankowac mi wąroba - źle sie czuej niemal po wszystkim co zjem, już kieyś tak miałam przy okazji innych tabletek. Poza tym nie przyjmowałąm regularnie, bo wiecznie zapominałam.Wybór należy do ciebie. Z dzieckime było wszystko Ok. kini Odpowiedz Link Zgłoś
lula11 Re: cerazette 12.05.03, 14:56 Ja chciałam je stosować, ale przedtem poprosiłam w aptece o ulotkę z opakowania. Po przeczytaniu jej zdecydowałam się z mężem na gumki, to dużo bezpieczniejsze. Agata. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: cerazette 12.05.03, 17:05 Moja pani ginekolog(a wg mnie i nie tylko mnie -jest autorytetem)odradziła mi branie tych pigułek. pozdrawiam,mysiam Odpowiedz Link Zgłoś
trik Re: cerazette 14.05.03, 09:53 biorę już 6 m. i jak narazie wszystko ok; zauważyłam jedną różnicę, po tych pigułkach jako jedynych nie mam brązowych plam na twarzy; wcześniej eksperymentowałam z różnymi pigułkami i plamy zawsze się ujawniały... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dzidecka Re: cerazette 14.05.03, 11:19 Ja biorę 9 miesięcy i jestem zadowolona. Żadnych niepokojących objawów. Z dzidziusiem wszystko ok. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidecka Re: cerazette 19.05.03, 12:02 Mam pytanie. Ceraztte biore 9 miesięcy i zapomniałam 1 tabletki. Przypomniałam o niej sobie drugiego dnia wieczorem. I tak w opakowaniu zostaała jedna tabletka. Teraz nie wiem czy one działają nadal. czy już wszystko starcone? Odpowiedz Link Zgłoś
trik Re: cerazette 25.05.03, 09:40 dzidecka napisała: > Mam pytanie. Ceraztte biore 9 miesięcy i zapomniałam 1 tabletki. Przypomniałam > o niej sobie drugiego dnia wieczorem. I tak w opakowaniu zostaała jedna > tabletka. Teraz nie wiem czy one działają nadal. czy już wszystko starcone? musisz zabezpieczać się dodatkowo przez kolejne 7 dni Odpowiedz Link Zgłoś
aniamr Re: cerazette 20.05.03, 10:26 Ja biorę od 5 miesięcy i jest ok. Nic innego nie wchodziło w rachubę, bo po gumkach to zawsze krwawiłam. Tylko ostatnio dostałam okres i on już trwa 4 tydzień. Pewnie dlatego, bo zmiejszyłam ilośc karmień, a 5 dni (skonczyła 7 miesięcy)temu mała dostała dwa pierwsze ząbki i całkowicie odmówiła kontaktów z piersią. Dzisiaj idę do lekarza, bo przeciez nie może ze mnie tak lecieć i lecieć.... Ale jak regularnie karmiłam było ok.... Pzdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkag Re: cerazette - od kiedy? 20.05.03, 22:07 Ja dostałam na razie receptę... Mam tylko pytanie: od kiedy po porodzie zaczynałyście brać? Bo mnie mój doktor bardz wymijająco powiedział, że mogę już jutro albo jak rozpocznę współżycie :) Odpowiedz Link Zgłoś