ali79 03.04.07, 20:29 Dziewczyny, które karmią piersią, co wy jecie??Moja córcia ma kolki i nie wiem, co je powoduje. Staram się zdrowo, tzn gotowane mięso i warzywa, ale nie wiem, co robię nie tak. Może macie jakąś dietę skomponowaną. Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzalus Re: dieta karmiącej matki 03.04.07, 20:58 Pewnie zaraz Twoje pytanie zostanie przeniesione na dział Karmienie Piersią- bo w sumie tam nawięcej takich Mam;) no ale ja powiem tak- niewiele napisałaś co jesz a raczej bardzo ogólnie- jakie mięso? jakie warzywa? i tylko tyle? co pijesz? etc. I w końcu niekoniecznie dieta musi powodować kolki u dziecka ale fakt często się to zdarza. Ja jadłam - z mięs- indyka głownie pierś lub polędwiczki albo mielone, kurczaka ale to rzadziej, z warzyw gotowanych- ziemniaki, marchew, buraki, z owoców banany (po jabłkach moja Zuzia miała bóle brzucha), wędliny tylko drobiowe i też raczej z indyka- zazwyczaj piekłam pierś w piekarniku i miałam wędlinkę, chleb bez masełka- podobno masło powoduje kolki, piłam wodę i czasem herbatki takie dla dzieci, z zup jedynie rosół i to bez pora bo wzdyma, jadłam też ryż ale nie za dużo i często bo zapiera, nie jadlam nabiału pod żadną postacią i ograniczyłam do minimum jaja i przetwory jajeczne. Pewnie zaraz tu napiszą inne Mamy że nie ma co się głodzić i jeść wszystko- może i tak ja dokonałam wyboru więc proszę bez uwag w moją stronę. Dzielę się swoim doświadczeniem i nie czekam na ocenę zostawcie ją dla siebie- dziękuję bardzo z góry. Pozdrawiam i jak będziesz miała pytania służe pomocą (możesz pisać na gazetowy lub gg 8222999) Ola Odpowiedz Link Zgłoś
ali79 Re: dieta karmiącej matki 04.04.07, 20:06 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Moja córcia też ma na imię Ola. Ja przez pierwsze dwa tygodnie po porodzie jadłam wszystko, ale bez smażenia i wzdymających potraw. Ale w 3 tyg zaczęły się kolki, więc przestałam jeść owoce(tylko jabłka),mięso gotowane z piersi z kurczaka lub udka, schab gotowany i pulpety z mielonego i z warzyw marchewkę. Może odstawię masło, bo to też może być przyczyna, ale chyba nie ma złotego środka i trzeba to przetrwać. Acha, jeszcze jedno, nie używam gg, ale piszę na skype. Możemy tam popisać czasem. Ile lat ma Twoje dziecko??? Pozdrawiam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iza813 Re: dieta karmiącej matki 03.04.07, 20:58 Witaj Jak.ja.karmilam.synka.piersia.to.moglam.jesc.niewiele.rzeczy.np.ryz.gotowana.mar chew.filet.z.kurczaka.tez.gotowany.jablko.Nie.jadlam.nabialu.bo.synek.mial.skaze .bialkowa.Nie.jadlam.smazonego.ani.slodyczy.Pozdrawiam Uzywam.kropki.do.oddzielania.wyrazow.bo.mam.zepsuta.spacje Odpowiedz Link Zgłoś
onawienaj IZA813___________k.l.a.w.i.a.t.u. r.a!!! 16.04.07, 00:35 KOBIETO, NIE OŚMIESZAJ SIĘ TYMI KROPECZKAMI KUP SOBIE NAJPROSTSZĄ ALE ZA TO PORZĄDNĄ KLAWIATURĘ I NIE MĘCZ INNYCH SWOIMI POSTAMI TA KLAWIATURA KOSZTUJE TYLKO 4,50 NA TYLE CIĘ CHYBA STAĆ? www.allegro.pl/item185759945_najtaniej_na_allegro_klawiatura_tylko_4_5_zl.html Odpowiedz Link Zgłoś
gorka222 Re: dieta karmiącej matki 03.04.07, 20:59 ja nie moglam prawie zadnych warzyw:nie jadlam pomidorow,fasolki,kapusty,brokulow,zadnych cytrusow,zero czekolady poza tym maly mial skaze bialkowa wiec nie jadlam nic co pochodziloby od mleka.Proponuje ci wpisac w wyszukiwarke dieta matki karmiacej a na pewno cos znajdziesz,pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: dieta karmiącej matki 03.04.07, 21:04 Jadłam absolutnie wszystko z ograniczeniem potraw silnie wzdymających [dużo grochu, dużo fasoli, dużo smażonej cebuli]. Dwoje dzieci kolek nie miało, najmłodszy kolki miał. Zdesperowana przez tydzień jadłam bułki smarowane margaryną bezmleczną i popijałam czerwoną herbatą, bo chciałam zacząć stopniowo po tygodniu sprawdzać, co u młodego kolki wywołuje. Ja się głodziłam, a młodemu kolki i tak nie przeszły więc z diety zrezygnowałam. Przeszły mu same któregoś pięknego dnia [nawet nie wiem którego, bo zapobiegawczo przed godziną kolek wkładałam go do chusty żeby zasnął i kolki przespał] bez diety. Odpowiedz Link Zgłoś