11.05.07, 17:39
Mam problem moj synek ma cztrey miesiaczki,karmie go piersia ale on je bardzo
mało probowalam go dokarmiac mlekiem modyfikowanym po konsultacji z lekarzem
ale nawet nie wypil ani kropelki, na wadze przybiera bardzo mało raz w ciagu
tyg pottrafi przybrac ponad 100 a raz 35, nie wiem co mam robic,mial infekcje
drog moczowych teraz jest juz wsztystko wporzadku posiew prawidlowy
morfologia rowniez czy to moze juz jest taki jego urok ma 68cm a wazy 520
Obserwuj wątek
    • kaeira Re: malo je 11.05.07, 17:53
      A możesz napisac, jakie były przyrosty dokładnie, i kiedy była ta infekcja?
      • sylweczkaa Re: malo je 11.05.07, 21:14
        Infekcja byla na poczatku kwietnia tzn. ok 5 robilismy posiew i wyszlo
        dwatygodnie temu robilismy drugi i wynik byl wporzadku po calej kuracji maly
        dostawal furagin,i na poczatku kwietnia mial 4600 tydzien pozniej 4670 w
        nastepnym tygodniu 4750 pod koniec kwietnia 5065 twraz czwartego maja przybral
        100 a juz 9 maja 35, teraz nie wiem co mam juz robic czy zrezygnowac z piersi i
        sprobowac dawac butelke ale boje sie ze stanie mi w miejscu, jeszcze sie tak
        zastanawialam czy to moze po szczepieniu po takie problemy zaczely sie nam po
        jego pierwszym szczepieniu w przychodni,
        • sylweczkaa Re: malo je 11.05.07, 21:30
          chce jeszcze dodac ze maly jest energiczny wesoly nie sparwaia wrazenia ze cos
          mu dolega
    • sylweczkaa Re: Pani Moniko:malo je 11.05.07, 21:31
      sylweczkaa napisała:

> Mam problem moj synek ma cztrey miesiaczki,karmie go piersia ale on je bardzo
      > mało probowalam go dokarmiac mlekiem modyfikowanym po konsultacji z lekarzem
      > ale nawet nie wypil ani kropelki, na wadze przybiera bardzo mało raz w ciagu
      > tyg pottrafi przybrac ponad 100 a raz 35, nie wiem co mam robic,mial infekcje
      > drog moczowych teraz jest juz wsztystko wporzadku posiew prawidlowy
      > morfologia rowniez czy to moze juz jest taki jego urok ma 68cm a wazy 520
    • monika_staszewska Re: malo je 14.05.07, 15:39
      Dziecko nie ma obowiązku przybierać totalnie równomiernie na wadze. Może w
      jednym tygodniu przybrać dużo, w drugim bardzo mało, w trzecim znowu dużo, albo
      jeszcze inaczej. Ważne żeby przyrost był po miesiącu minimum 450 gramów, a
      przede wszystkim żeby dziecię się dobrze rozwijało. i było zdrowe. Oczywiście
      czas choroby i rekonwalescencji może tu nieco namieszać. Skoro Pani synek na
      początku kwietnia ważył 4600-4670 gramów, a teraz waży 5200 znaczy, że przyrost
      jest o 530-600 gramów czyli całkiem ładny. Tym bardziej, ze w między czasie
      było zakażenie układu moczowego.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka