Dodaj do ulubionych

dieta podczas karmienia

16.05.07, 15:40
Mam pytanie. Oed miesiąca jestem mama i karmie piersia. Od tego jednak czasu
zaczęłam bardzo duzo jesc a nawet wiecej jak byłam w ciąży. Czy to jest
normalne? Chciałabym jeszce zrzucic teraz kilka kilo których nabrałam w
okresie ciąży a jak narazie mam wrazenie ze tylko tyję.Czy tylko ja tak mam,
czy moze jest na tym swicie ktos taki jak ja i jak soebie z tym radzicie?
Obserwuj wątek
    • cyborgus Re: dieta podczas karmienia 16.05.07, 20:33
      jak akrmisz piersia, to mozesz dziennie zjesc miedzy 300 a 600 wiecej, niz
      normalnie (zalezy od apetytu dziecka). male cie zjada (moja mala miala wrecz
      ksywke "smok"), wiec to normalne ze jestes glodna. jedz zdrowo jak jestes
      glodna, owoce, warzywa, itp, a schudniesz jak najbardziej. ja po dwoch
      miesiacach od porodu wazylam 7 kilo mniej niz przed ciaza - mala jadla jak
      smok, a ja tez, ale starajac sie nie rzucac na slodycze iine wysokokaloryczne
      potrawy.
      • wobbler Re: dieta podczas karmienia 16.05.07, 20:57
        Howgh!Jedz zdrowo i nic sie nie martw.Troche pozniej schudniesz.W koncu zywisz
        dwie osoby. :)
        • beniusia79 Re: dieta podczas karmienia 16.05.07, 21:05
          wszedzie sie slyszy, ze karmiac szybciej sie chudnie. to niestety nie dotyczy
          wszystkich kobiet. niektore tyja w tym czasie. moja kuzynka caly czas sie
          tlumaczyla, ze teraz karmi wiec nie musi uwazac na to co je. w wyniku tego
          przytyla 10 kg. rodzila 3 latat temu, do swojej wagi nigdy nie wrocila-ma 30
          kg. nadwagi... radze juz teraz uwazac na to co jesz i ile, bo potem bedziesz
          miala jeszcze wieksze trudnosci zeby zrzucic pozostale kilogramy. proponuje
          glod zabijac warzywami i owocami, pic duzo wody i jesc pozywne obiady. polecam
          duzo bialka (produkty sojowe, nabial, drob), dzieki ktoremu tluszcz szybciej
          sie spala. polecam tez sport, ale opiero wtedy gdy twoj ginekolog ci na to
          pozwoli. ja nie umialam schudnac gdy karmilam. ale caly czas uwazalam na to co
          i ile jem. 3 miesiace po porodzie zaczelam cwiczyc. 9 miesiecy po porodzie
          wrocilam do swojej wagi sprzed ciazy.
    • mathiola Re: dieta podczas karmienia 16.05.07, 21:53
      ja w czasie karmienia żarłam jak drwal dosłownie, ciągle byłam głodna. Na
      początku nawet do tego stopnia, że kończyłam obiad przeżuwać i już myślałam co
      by tu przekąsić, bo zaczynałam odczuwać głodek :-) Gubiłam kilogramy w mig,
      dzieci wszystko ze mnie wyżerały.
      Problem powstał dopiero po zaońvczeniu karmienia, bo dzieci juz nie wyżerały, a
      apetyt rozchulały pozostał :-)
    • fajka7 Re: dieta podczas karmienia 16.05.07, 22:07
      No wiec to zalezy wlasnie. Nic nie moglam schudnac chociaz mlody ciagnal co
      godzine jak w transie, a mnie sie do dzis wydaje, ze wcale nie jadlam wiecej
      niz zwykle. Zaczelam chudnac, gdy zaczely sie spacery, a jesc przestalam
      wcale :) Natomiast wszystkie moje kolezanki, ktore zarly bez opamietania pod
      przykrywka karmienia piersia, staly sie grube jak wieprze i stan ten utrzymuje
      sie latami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka