edytamariqa Re: karmienie nocą 27.07.07, 08:20 mampytanie otóż mój 2,5 miesięczny Jaś jest cały czas karmiony piersią do tej pory budził się w nocy ok. godz 2 a 3 teraz przesypa noc od ok.20.00 do 6.00 słyszałam ze mleko matki inne jest w dzień a inne w nocy to w nocy jest bogate w tłuszcze które mają wpływ na rozwój inteligencji u malucha czy nie karmiąc w nocy mojego dziecko pozbawiam go tych dobroczynnych składników czy lepiej może podawać małemu choć raz w nocy moje mleko z góry dziękuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: karmienie nocą 27.07.07, 09:45 mleko matki jest inne w nocy niz w dzien, ale też mleko danej matki jest dostosowane do danego dziecka. jeżeli dobrze przybiera to wszystko jest ok i nie trzeba budzić. natomiast trzeba sie cieszyć i korzystac z długich nocy tzn. wysypiac bo za tydzien moze sie zacząć budzic co 2 godziny waśnie po te tłuszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalina429 Re: karmienie nocą 27.07.07, 21:56 Nic się nie martw. Jaś na pewno wie, czego potrzebuje. U nas bylo podobnie. Martwiłam się tylko o laktację, czy taka przerwa jej nie zaburzy - pani Monika uspokoiła, że nie. Ciesz sie tymi przespanymi nocami, poki możesz - dla mnie dobre skończyło się jakieś dwa tygodnie temu, mała miala wtedy około 4,5 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś