Dodaj do ulubionych

Nutrition - opinie

04.08.07, 16:40
czy ktoś z Was stosował dla dziecka nutrition - preparat przeciw ulewaniu.
czy on rzeczywiscie pomaga? prosze o opinie. mój synek strasznie ulewa i
lekarka poleciła ten preparat. można go podawać w butelce zamiast łyżeczką?
(karmię piersią)
i czy nutrition podaje się przed każdym posiłkiem?
Obserwuj wątek
    • basiak36 Re: Nutrition - opinie 04.08.07, 17:17
      Moj synek mocno ulewal, ale odradzono nam podawanie czegokolwiek oprocz mleka z
      piersi.
      Czy twoj synek przez ulewanie nie przybiera na wadze? Mial robione badania na
      refluks?
      • kowali Re: Nutrition - opinie 04.08.07, 18:36
        synek jest karmiony zpiersi, ulewa ale przybiera na wadze. dostałam skierowanie
        do gastoenergologa(czy jak to sie tam nazywa) i zobaczymy, usg brzuszka nic nie
        wykazuje niepokojącego
        • basiak36 Re: Nutrition - opinie 04.08.07, 23:06
          Mi mowiono ze dopoki ulewanie jest sprawa czysto kosmetyczna, nic sie z tym nie
          robi, skoro przybiera na wadze, nie ma sensu ingerowac.
          Jesli dodatkowo sa problemy, np dziecko widac ze cos boli, itp,robi sie badania
          pod katem refluksu, ale na to podaje sie leki a nie zageszczacze.
          (moga robic dosc ciezka 'mieszanke' w brzuszku dziecka)

Wedlug mojego lekarza ulewanie ma prawo trwac do czasu kiedy dziecko nie zacznie
          np stabilnie stac/chodzic.
          Moj synek tak ulewal ze pokarm mozna bylo zbierac szufelka.
    • juna3 Re: Nutrition - opinie 04.08.07, 22:53
      Moja starsza córcia miała zagęszczane mleko nutritonem. Niestety nurtiton nie
      spełnił swojej roli, ulewanie było takie samo. W rezultacie dowiedziałam się od
      pediatry, że nutriton nie jest generalnie dobry, ponieważ może wręcz wzmożyć
      ulewanie, jeśli dziecko będzie na jakiś jego składnik uczulone. Oczywiście
      może być tak,że twój synek zareaguje na nutriton pozytywnie. Ulewanie ( bardzo
      duże) u mojej córci minęło w miarę pionizacji i nie było już widoczne około
      roku ( potrafiła ulać zupkę papkę ). Usg nic nie wykazało aby miała refluks
      (robione 3 razy). Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
    • mama_piotrka07 Re: Nutrition - opinie 05.08.07, 11:41
      Mnie też pediatra poleciła Nutriton. Nawet kupiłam, ale w końcu nie użyłam. Bo
      dźwięczały mi w uszach słowa lekarki, że po jego podaniu "mleko zmienia się w
      brzuchu w styropian i dlatego nie może się cofnąć". Wizja fundowania małemu
      styropianu w brzuchu tak mnie przeraziła, że stwierdziłam, że wolę go już
      przebierać 5 razy dziennie. Już ma 3 miesiące i ulewa dużo rzadziej, bez żadnego
      wsparcia z zewnątrz.
      • kowali Re: Nutrition - opinie 05.08.07, 11:56
        no wlasnie, jak to sięzagęszcza w brzuchu to nie powoduje bóli brzucha, kolek???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka