Dodaj do ulubionych

KASZKA przed snem

22.10.07, 18:27
Pani Moniko,
Mój synek 30.10 skończy 5 miesięcy.Cały czas jest tylko na
piersi,raz dziennie dostaje zupkę.Czy mogę zacząć mu podawać przed
snem kaszkę mleczno-ryżową,np. z bananami robioną na przegotowanej
wodzie?Chciałabym ,aby zaczął troszkę więcej przesypiać (budzi się w
nocy 3 razy),a nie chciałabym jeszcze wprowadzać mleka
modyfikowanego.
Dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • bathilda Re: KASZKA przed snem 22.10.07, 20:16
      Kaszka mleczno-ryżowa, jak sama nazwa wskazuje, zawiera mleko modyfikowane.
      Dlatego wystarczy dolać wody. Jeśli nie chcesz wprowadzać modyfikowanego to kup
      kaszkę którą robi się na mleku, ale daj swoje, odciągnięte, a nie sztuczne. Ew.
      spróbuj Sinlac.

Tylko z góry ostrzegam, kaszka to nie magiczny guzik na przespanie nocy. Mój po
      kaszce budził się dużo częściej bo brzuszek ciężko pracował. Na wszelki wypadek
      najpierw zacznij podawać rano, żeby móc obserwować. Zwłaszcza jeśli wybierzesz
      kaszkę smakową, z dodatkiem owoców.
    • monika_staszewska Re: KASZKA przed snem 24.10.07, 18:23
      To ja dodam tylko, ze równie dobrze może Pani zrobić tez kaszkę
      bezmleczną na wodzie (samą lub z dodatkiem owoców) i potem podać
      pierś do popicia.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska
    • kakul123 Re: KASZKA przed snem 26.10.07, 11:15
      Moja córeczka skończy 6.11 pięć miesięcy, a ponieważ ostatnio budzi sie w nocy
      do piersi co dwie trzy godziny (do tej pory przesypiała całe noce) postanowiłam
      aby się wreszcie wyspać podać jej wczoraj kaszkę mleczno-ryżową o obiecującej
      nazwie "smaczny sen". Efekt był taki że mała po północy zwymiotowała wszystko
      (kaszkę i to co z piersi wypiła). Wymioty były chlustające i obfite (nie jakieś
      ulewanie). Po przebraniu jej i pościeli nakarmiłam ją piersią i znowu to samo.
      Dopiero po dwóch godzinach się uspokoiło i zasnęła. Nie wiem co mnie pokusiło z
      tą kaszką. Nie mam pojęcia co jej podać żeby spała a żeby jej nie zaszkodziło.
      Dodam że tej kaszki zjadła może 1/4 porcji. Dzieci na piersi mają jednak
      delikatniejsze żołądeczki i trzeba uważać co się nowego podaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka