zosia582 12.12.07, 22:46 Pani Moniko mama pytanie czy moge zastosować diete kopenhaska?Syn ma 4 miesiące karmię go piersią i nutramigenem bo nie wyrabiam on strasznie duzo je, (waga 7,77kg).Moja waga stoi w miejscu i ani drgnie.Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bathilda Re: Dieta Kopenhaska 13.12.07, 08:56 Wiele mam chudnie dopiero po skończeniu karmienia. Spójrz np. tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=69740640&a=70975047 Ogólnie w trakcie karmienia nie zaleca się diety. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Dieta Kopenhaska 14.12.07, 14:26 Oj, nie zachęcam do tej diety, bo ona dosyć drastyczna jest, a Pani jednak karmi. Może lepiej jakąś bardziej wyważoną. W czasie karmienia często wystarczy zrezygnować z jednej, dwóch kanapek dziennie, dodać trochę ruchu i efekty będą widoczne. Tyle, że nie tak rach, ciach, ciach, ale stopniowo, pomału. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
marybelle Re: Dieta Kopenhaska 14.12.07, 15:21 Polcecam bardzo jedzenie zgodnie z metodą Montignaca. Generalnie chodzi o nie łączenie pewnych produktów i o nie spożywanie produktów o wysokim indeksie glikemicznym, czyli takich które po zjedzeniu gwałtownie i w dużym stopniu podnoszą poziom glukozy we krwi. Nie jets to skomplikowanie, nie trzeba ograniczać sie ilościowo. Ja tak jadłam kiedyś, teraz nie za bardzo, bo prawie nie jem warzyw ani owoców, a mam do dyspozycji tylko ziemniaki (u MOntignaca raczej zabronione) i inne. ALe na przykład, zamiast makaronu zwyklego jedz razowy, ryż pełnoziarnisty brązowy. Chleb najelpiej z mąki z pełnego przemialu. Na początek z białym serem 0%tluszczu (jest do kupienia) (jeśli mozesz nabiał) i do tego np. konfitura bez dodatku cukru, ale nie taka niskosłodzona, tylko taka zupełnie bez dodatku (też są do kupienia) To tylko przykład. Wejdz na strony w necie o metodzie Montignaca, są też ksiażki. Ja ogolnie bardzo polecam książkę Michel Montignac - Szczupła bez wyrzeczeń. Odpowiedz Link Zgłoś