Dodaj do ulubionych

Dieta Kopenhaska

12.12.07, 22:46
Pani Moniko mama pytanie czy moge zastosować diete kopenhaska?Syn ma 4 miesiące karmię go piersią i nutramigenem bo nie wyrabiam on strasznie duzo je, (waga 7,77kg).Moja waga stoi w miejscu i ani drgnie.Co robić?
Obserwuj wątek
    • bathilda Re: Dieta Kopenhaska 13.12.07, 08:56
      Wiele mam chudnie dopiero po skończeniu karmienia. Spójrz np. tutaj

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=69740640&a=70975047

Ogólnie w trakcie karmienia nie zaleca się diety.
    • monika_staszewska Re: Dieta Kopenhaska 14.12.07, 14:26
      Oj, nie zachęcam do tej diety, bo ona dosyć drastyczna jest, a Pani
      jednak karmi. Może lepiej jakąś bardziej wyważoną. W czasie
      karmienia często wystarczy zrezygnować z jednej, dwóch kanapek
      dziennie, dodać trochę ruchu i efekty będą widoczne. Tyle, że nie
      tak rach, ciach, ciach, ale stopniowo, pomału.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska

• marybelle Re: Dieta Kopenhaska 14.12.07, 15:21
      Polcecam bardzo jedzenie zgodnie z metodą Montignaca. Generalnie chodzi o nie
      łączenie pewnych produktów i o nie spożywanie produktów o wysokim indeksie
      glikemicznym, czyli takich które po zjedzeniu gwałtownie i w dużym stopniu
      podnoszą poziom glukozy we krwi. Nie jets to skomplikowanie, nie trzeba
      ograniczać sie ilościowo. Ja tak jadłam kiedyś, teraz nie za bardzo, bo prawie
      nie jem warzyw ani owoców, a mam do dyspozycji tylko ziemniaki (u MOntignaca
      raczej zabronione) i inne. ALe na przykład, zamiast makaronu zwyklego jedz
      razowy, ryż pełnoziarnisty brązowy. Chleb najelpiej z mąki z pełnego przemialu.
      Na początek z białym serem 0%tluszczu (jest do kupienia) (jeśli mozesz nabiał) i
      do tego np. konfitura bez dodatku cukru, ale nie taka niskosłodzona, tylko taka
      zupełnie bez dodatku (też są do kupienia) To tylko przykład. Wejdz na strony w
      necie o metodzie Montignaca, są też ksiażki. Ja ogolnie bardzo polecam książkę
      Michel Montignac - Szczupła bez wyrzeczeń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka