maja_bzz 23.01.08, 11:53 dziewczyny jak to jest z piersiami po porodzie? zwiększają swoją objętość czy zostają takie jak w ciąży? pytam bo nie wiem ile mam kupić biustonoszy do karmienia. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demarta Re: biustonosz do karmienia - ile?? 23.01.08, 12:06 ....zaraz, zaraz od objętosci piersi zależy ilość, którą należy kupić??? a ja goopia myślałam, że ta objętosć ma wpływ tylko na to jaki rozmiar stanika kupić należy...... Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: biustonosz do karmienia - ile?? 23.01.08, 12:42 siedem kup na kazdy rok karmienia po jednym Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: biustonosz do karmienia - ile?? 23.01.08, 13:22 Zwiększa się rozmiar, ale o ile? - to sprawa indywidualna, więc może wstrzymaj się z zakupem? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: biustonosz do karmienia - ile?? 23.01.08, 13:34 kup lepiej na krtoko przed porodem. ja przez pierwsze miesiace mialam wielkie melony, potem zmalaly. teraz mam wisienki :( Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: biustonosz do karmienia - ile?? 23.01.08, 13:41 jeszcze chwila, a same pesteczki ci zostaną ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: biustonosz do karmienia - ile?? 23.01.08, 13:59 Ja kupie staniki dla karmiacych po porodzie.Biust jeszcze mi rosnie,a porod dopiero za 3 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 Re: biustonosz do karmienia - ile?? 23.01.08, 13:59 autorka pewnie wlasnie chciala kupic staniki tyle ile sama zdecyduje,ale zastanowila sie nad rozmiarem i stad pomieszane pytanie... ciezarnej nagle nie rozumiecie?zapomnialyscie juz jak to jest czy co???;-))))))))) ja mialam dwa na zmiane-bialy i czarny,obydwa typowo dla karmiacej z odpinanymi miseczkami.kazdy o 1 rozm wiekszy niz normalne nosilam. jeden nowiutki mi nawet zostal bo kupilam na allegro za maly i dokupilam ponownie wiekszy.Moze chcesz go?;) Odpowiedz Link Zgłoś
maja_bzz Re: biustonosz do karmienia - ile?? 23.01.08, 14:33 :)) dokładnie,źle napisałam a wszystko przez to że termin tuż tuż i o niczym innym nie myśle :). dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: biustonosz do karmienia - ile?? 23.01.08, 14:52 sprawa indywidualna, ja z rozmiaru D w ciązy wskoczyłam w rozmiar F jakiś tydzień po porodzie i F nosiłam przez całe karmienie. Radziłabym wstrzymć się z kupowaniem takiego biustonosza do porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: biustonosz do karmienia - ile?? 23.01.08, 15:45 Kup co najmniej dwa na właściwy obwód i miskę powiedzmy o rozmiar większą niż pod koneic ciąży - dopóki laktacja się nie ustabilizuje. Dwa to ejst absolutne minimum, jeden nosisz, drugi schnie - albo jest zalany mlekiem, albo przepocony, bo bezpośrednio po porodzie kobieta się poci (ta woda, której nabieramy przed porodem...). Tu przydatne linki: stanikomania.blox.pl/2007/05/Karmniki.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74618276&a=74660608 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=67655036&a=69602006 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=31314238&a=69203939 Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr ok 2 rozmiary większy 23.01.08, 16:01 ja z B miałam po pierwszej ciąży D, po drugiej C. Na pewno piersi sa większe niż w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: biustonosz do karmienia - ile?? 23.01.08, 17:38 Moje takie same jak w ciąży. Te typowe do karmienia są koszmarne, lepiej kup jakieś zwykłe rozpinane z przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: biustonosz do karmienia - ile?? 23.01.08, 18:03 maja sa takie co sie rozciagaja, jak kupisz na rozmiar przed porodem miesiac to powinny byc ok, ja kupilam Allesa mama II jest super minimum 3 sztuki sa potrzebne... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: biustonosz do karmienia - ile?? 23.01.08, 18:20 Wstrzymaj się. Mi po porodzie biust zwiększył się o jeden rozmiar. Zresztą sądzę, że biustonosz do karmienia to nie jest jakaś potrzebna rzecz. Właściwie to czym on się różni od zwykłego biustonosza? Pytam się, bo nie wiem :). Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: biustonosz do karmienia - ile?? 23.01.08, 18:43 Klapkami się różni. Biustonosz-nie-do-karmienia trzeba porozciągać, żeby wyjąć pierś górą i żywot jego będzie baaaardzo króki, karmnik ma odpinane klapki, przy odrobinie wprawy taka klapkę zapina się jedną ręką, a odpina i bez wprawy tą jedną ręką. Być może mając mały biust nie odczuwa się potrzeby biustonosza przy karmieniu, ale przy większym uneisienie i odsunięcie piersi od skóy na żebrach jest pożądane, bo - jak wspomniałam wyżej - człowiek po porodzie się poci dużo intensywniej niż zwykle. A jeszcze zazwyczaj w domu z noworodkiem jest o kilka stopni cieplej niż normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Oczywiście, że się różni i jest b. potrzebny! 23.01.08, 18:55 Ma odpinane miseczki i umożliwia karmienie bez zdejmowania bielizny. Nie wyobrażam sobie karmienia w zwykłym biustonoszu - no chyba, że ktoś ma stanik za luźny minimum o 10 cm w obwodzie, wtedy może go naciągnie by wyjąć pierś, ale po co? Biustonosz do karmienia to jedna z podstawowych rzeczy, jakie są mi potrzebne przy niemowlaku. Do autorki wątku: kup sobie jeden pod koniec ciąży, wtedy już będziesz widziała, jaki masz rozmiar, a kolejne sobie dokupisz po porodzie, bo może się okazać, że obwód będzie jednak ciut mniejszy. A potem zobaczysz, jak będzie z karmieniem. Jeśli zamierzasz karmić tylko piersią przez pierwsze miesiące, to będzie ci potrzebnych tyle staników, co normalnie. Czyli minimum 2, żeby mieć na zmianę jak jeden wyprany schnie, to drugi założony, a maksymalnie ile ci się zamarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
lekko-sfrustrowana biustonosze 23.01.08, 21:58 U mnie w ciąży biust o jeden rozmiar się zwiekszył i po porodzie (karmię od 8 tygodniu i tylko piersią) się nie zwiększył (na szczęście). Najbardziej polecam ALLES, bo nie dość, że wygodne, to jeszcze ładne. Naturany bawełniane są OK. Triumpha biały obrzydliwy, a Allesa kupuę z fiszbinami. Ale jest jeszcze jedna sprawa. Wszystkie biustonosze kupowałam na taki sam rozmiar (żadnego nie przymierzałam, allegro itp.) 85 D. I tak: Triumph jest za wielki, Naturany za mały, a ALLES w sam raz. A triumpha nie do karmienia 85 D jest OK... Odpowiedz Link Zgłoś
maja_bzz Re: biustonosz do karmienia - ile?? 23.01.08, 22:51 kupiłam dwa na rozmiar jaki nosze obecnie - czyli na koniec ciąży :).piersi za bardzo to mi nie urosły ;) więc myśle że w czasie laktacji też nie urosną. dzięki za wszystkie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: biustonosz do karmienia - ile?? 24.01.08, 08:58 Tak się zastanawiałam skąd nagle tyle życzliwych wypowiedzi na naszym forum aż się domyśliłam, że to przeniesione z Niemowlaka :) Ja miałam 2 karmniki. Ale grunt to dobry rozmiar - pójdź za linkami Miki_p. Jeśli karmnik ma zły rozmiar to znacząco wzrasta ryzyko zastojów a to bardzo niefajna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
domismo Re: biustonosz do karmienia - ile?? 24.01.08, 11:16 Jeśli mogę polecić to absolutnie Triumph - jest elastyczny więc się dopasuje (oczywiści w rozsądnych granicach), jest bardzo wygodny, super wygodne zapięcia, bardzo szybko schnie po praniu. Warto kupić 2, ale dobre. Odpowiedz Link Zgłoś