a.g.g.a 24.01.08, 00:18 można brać przy karmieniu piersią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_staszewska Re: Pani Moniko,chrom organiczny 25.01.08, 17:28 Można, można. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86i Re: Pani Moniko,chrom organiczny 29.01.08, 22:23 Pani Moniko po przeczytaniu Pani odpowiedzi popedzilam po chrom do apteki, przychodze do domu, czytam a na opakowaniu "Produkt nie moze byc stosowany przez dzieci, kobiety w ciazy i karmiace." Wiec moje pytanie jest takie: czy mozna chrom spokojnie lykac czy jednak lepiej nie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.g.a Re: Pani Moniko,chrom organiczny 29.01.08, 23:22 Praktycznie na ulotkach wszystkich leków pisze,że nie zaleca się kobietom w ciąży i karmiącym piersią.Rozumiem leki silnie działające,przenikające do mleka i żle działające na dziecko,ale często taki tekst widnieje na ulotkach jakby to nazwać,łagodnych leków,czy ziół czy suplementów diety.Dlatego ja wolę zapytać panią Monikę:-)A chrom spokojnie łykam. Odpowiedz Link Zgłoś
agaikuba Re: Pani Moniko,chrom organiczny 30.01.08, 16:19 Ja też chciałam kupić, ale zaprzyjaźniona aptekarka powiedziała, że jeśli karmię to nie wolno. A teraz zgłupiałam, bo nie wiem jak to w końcu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Pani Moniko,chrom organiczny 30.01.08, 17:28 Chrom łykać można. Gdyby chcieć słuchać tylko tego co jest na ulotkach, niestety nie można by łykać właściwie niczego w czasie karmienia. Producent ma obowiazek zamieszczania taich informacji, jeśli nie przeprowadził badań na konkretnej grupie ludzi. A nikt o zdrowych zmysłach, nie będzie przeciez eksperymentował. Szczęśliwie mamy jeszcze możliwość analizy co jak, kiedy, w jakich ilościach przechodzi do pokarmu, czy jest biodostępne z mleka, jakie mogą być konsekwencje, itp. i na tej podstawie można dojść do wniosków, co w czasie karmienia absolutnie nie może być używane, a co może. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86i Re: Pani Moniko,chrom organiczny 30.01.08, 18:02 dziekuje Pani bardzo za odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
agaikuba Re: Pani Moniko,chrom organiczny 31.01.08, 10:42 Ja też dziękuję bardzo i biegnę po chrom - może w końcu przestanę się opychać słodyczami:-) Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.g.a Re: Pani Moniko,chrom organiczny 31.01.08, 11:37 Ja już wcinam chrom i popiłam trochę wody z octem jabłkowym.Nie mam ochoty na słodycze,ani na potrawy mączne,schudłam 2 kg w ciągu dwóch tygodni:-)Yes,yes,yes;-) Odpowiedz Link Zgłoś