Dodaj do ulubionych

krwawienie

27.08.03, 20:15
Wtam Wszystkich
Pierwszy raz pisze na forum.Mam problem.Wczoraj minelo 7 tyg po porodzie,ledwo wyszlam z pologu a tu znowu krwawienie.Czy to juz okres?Karmie tylko piersia srednio co 2 godz.,przerwa nocna 4 godz.Corka ssie max 5 min,to co najszybciej wyplywa z piersi,ale najada sie i przybiera na wadze.Moja kolezanka karmi rok i jeszcze nie miala miesiaczki.Dzis spotkalam pielegniarke z IMiD,ktora mi powiedziala,ze moze to sa"spady" po porodzie.Co o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • milenus Do p.Moniki 28.08.03, 10:52
      milenus napisała:

> Wtam Wszystkich
      > Pierwszy raz pisze na forum.Mam problem.Wczoraj minelo 7 tyg po porodzie,ledwo
      > wyszlam z pologu a tu znowu krwawienie.Czy to juz okres?Karmie tylko piersia sr
      > ednio co 2 godz.,przerwa nocna 4 godz.Corka ssie max 5 min,to co najszybciej wy
      > plywa z piersi,ale najada sie i przybiera na wadze.Moja kolezanka karmi rok i j
      > eszcze nie miala miesiaczki.Dzis spotkalam pielegniarke z IMiD,ktora mi powiedz
      > iala,ze moze to sa"spady" po porodzie.Co o tym sadzicie?
      • reszka2 Re: Do p.Moniki 29.08.03, 15:42
        Może to być miesiączka ale wcale nie musi.
        Też tak miałam, w 6 tygodni po porodzie- krawiwenie. Za 2 tygodnie- następne.
        Cały czas Magda jadła tylko pierś, tyjąć 1,5 kg w miesiąc.. Okazało się, że
        było to związane z wahaniami hormonów- a sprzyjało temu dość duża ilość sadełka
        które zostało mi po ciąży, choć nie jest to warunek konieczny. Estrogeny
        których jest dużo po ciąży(zwłaszcza jeżeli zostało trochę sadełka) powodują
        rozwój wyściółki macicy, aż do jej przerostu i złuszczenia. I to jest
        krawienie. Drugi mechanizm jest taki, że estrogenów na początku jest dużo,
        potem ich ilość spada, i śluzówka też się złuszcza (krawienie z odstawienia).
        Oczywiście jeżeli cokolwiek Cie niepokoi, to idź do lekarza, ja też tak
        zrobiłam, żeby się upewnić.
        • milenus Re: Do p.Moniki 29.08.03, 20:08
          Dzięki za odpowiedź.Rozmawiałam z panią doktor,muszę pojechać na USG,zeby sprawdzić,czy to niepozostałość po porodzie,dopiero bedę wiedziała o co chodzi.Ostatnio miałam trochę stresu,byłam też nad morzem(jestem z W-wy),moze zmiana klimatu miała jakiś wpływ?W ciąży przytyłam tylko 10 kg i ważę mniej niz przed ciążą.

Pozdrawiam
          Marzena Julka 3,5 i Milena 7 tyg
          • emonik Re: Do p.Moniki 30.08.03, 13:28
            Jestem w bardzo podobnej sytuacji tyle, że od porodu minęło już prawie 9
            tygodni!!! Krwawię cały czas a od dwóch dni bardziej niżdo tej pory. Byłam u
            lekarza tydzień temu - dostałam tabletki przeciwkrwotoczne Hemoraktal i nic...
            Też w ciąży przytyłam 10 kg i obecnie ważę 2 kilo mniej niż przed.
            Jak znajdziesz wyjaśnienie sytuacji - daj znać.

Pozdrawiam - Monika mama Inki
            • emonik Re: Do p.Moniki 30.08.03, 16:01
              Pomyliłam się!!!!!
              Lek przeciwkrwotoczny który biorę to HEMORIGEN a nie Hemorektal!!!!!

Monika
            • milenus Re: Do p.Moniki 30.08.03, 22:40
              Monika,czy Ty krwawisz non stop od porodu?Ja bardzo szybko przestam krwawic,juz w szpitalu(bylam 5 dni)ledwo co krwawilam,dlatego ze po porodzie mialam lyzeczkowanie z powodu przytwierdzonego lozyska,a po 7 tygodniach ponownie i bardzo obfite krwawienie przez 2 dni,trwa to juz 5 dzien,ale chyba sie konczy,w poniedzialek bede u lekarza,a potem napisze.

Pozdrowionka
              Marzena
              • emonik Re: Do p.Moniki 31.08.03, 13:47
                Nie krwawię non stop od porodu. Przestałam krwawić ok. 4 tyg. po, po kilku
                dniach przerwy ponownie pojawiło się plamienie - takie rozwodnione różowe,
                czasem bardziej krwawe. Byłam u lekarza w 7 tyg. po porodzie i dostałam leki
                przeciwkrwotoczne. Krwawienie jednak zwiększało się z dnia na dzień, aż do
                momentu gdy od czterech dni jest to krew w sporych ilościach. Już się nawet
                bałam, że to miesiączka, ale to chyba niemożliwe.
                Pójdę do lekarza we wtorek jak uda mi się wcisnąć w kolejkę.
                Napiszę co powiedział lekarz.
                Pozdrawiam! Monika
    • milenus Re: krwawienie 03.09.03, 22:51
      Byłam u lekarza, badanie ginekologiczne i USG wskazują,że wszystko jest w porządku i mimo karmienia piersią to była pierwsza miesiączka.Nie trafiłam do grupy szczęśliwych matek,które czasami rok po porodzie nie miesiączkują.Ciekawe kiedy kolejny okres?Najwazniejsze,ze nie ma żadnych komplikacji.
      Pozdrowionka

Marzena
      • emonik Re: krwawienie 03.09.03, 23:56
        Ja też byłam u lekarza ale nie byłam wcześniej zapisana więc mnie nie chciał
        zbadać (to lekarz który prowadził moją ciążę, a jak po porodzie przyszłam do
        niego po receptę to nawet nie spytał co się urodziło, jak było itd).
        Tym razem usłyszałam od niego, żebym poszła do szpitala w którym rodziłam, bo
        pewno mi jakieś brudy zostawili. Dodam jeszcze, że w gabinecie tego lekarza
        jest USG i akurat nie było pacjentek, a do końca dnia pracy miał jeszcze 5 min.
        Wkurzyłam się strasznie! W piątek idę na USG i się okaże. Nie wierzę, że coś
        mi tam zostało, bo rodziłam w bardzo dobrym szpitalu, a lekarz prowadzący
        poród jest GENIALNY, więc prędzej to miesiączka (oby...).
        Oczywiście do "mojego" ginekologa więcej nie pójdę.
        Mam dobrego lekarza, ale niestety w miejscowości, w której mieszkają moi
        rodzice - 50 km od W-wy, więc nie zawsze wizyta jest możliwa.

Pozdrawiam!

Monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka