mama-witka
19.05.08, 18:08
bardzo proszę o pomoc. Od jakiegos czasu (około 2-3 tyg?)towarzyszy mi ostry piekacy ból w głebi piersi (jakby tysiące szpilek)- czasem w parze z bólem brodawek choć zdarzają sie też nagłe ataki znacznie bolejśniejsze, które trwają góra 2-3 minuty - czasem gdy mały się przysysa. Żadnych białawych zmian na brodawkach nie zauważyłam. Są niestety małe pękniecia skóry, która jest zaczerwieniona i błyszcząca (na moje oko). Zauważyłam też, że czasem brodawka przybiera trochę ciemniejszy kolor - jakby fiolet? - a czasem bieleje na czubku. Na dodatek synek od tygodnia ma paskudne plesniawki (ma 7 tyg i wczesniej nigdy nie miał). Dostał nystatyne w zawiesinie (1ml 3xdziennie przez 4 dni + smarowanie buzi 1-2 razy). Mój ból piersi i pyt o leki doustne skwitował uwaga, że od tego jest internista. Ten natomiast stwierdził, że on sie na tym kompletnie nie zna i czy aby nie mam zastoju? Bardzo chce karmic piersią, ale z dnia na dzień to staje sie coraz mniej przyjemne a jakos nikt nie kwapi sie, zeby mi pomóc:( Pani Moniko, mam prośbe, wiem, że na odległość trudno postawic diagnozę, ale czy te objawy rzeczywiście wskazuja na grzybicę i 2 pyt dotyczące małego - czy ta nystatyna to aby nie za krótko? AQha i czy konieczne jest leczenie mnie lekami doustnymi? jesli tak to jakimi?