Dodaj do ulubionych

ssanie 5-7 min i PLACZ..

20.06.08, 13:00
Błagam jeśli ktoś mógłby mi pomóc!!!!Mała ma 5 tyg i od 2 tyg ssie pierś 5-7 min a następnie wykręca się i płacze ,chce dalej ssać ale coś jej przeszkadza. W dzień śpi po 15 min bo pewnie głodna jest.Poza tym licząc czas przespany w ciągu całego dnia to ok 3 godz.Dodam że nie dostaje smoka ani butli.MoZe to się unormuje albo nietolerancja laktozy jak myślicie?Viburcol i infacol nie pomagają.Proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • mantha Re: ssanie 5-7 min i PLACZ.. 20.06.08, 17:41
      Moja ma tez 5 tygodni i w zeszlym tyg. przechodzilam podobna sytuacje, maja
      wgryzala sie w cyc, miotala i nie chciaa ssac cycki po prostu pekaly w szwach,
      zaczelam wiec odciagac i dawac butelka, chociaz za kazdy razem dawalam pers. po
      jakis 3 dniach po prostu przeszlo i zaczela ssac jakby nigdy nic sie nie dzialo,
      zrobilam wywiad wsrod doswiadczonych mam i wwszystkie przechodzily przez podobne
      akcje. generalnie kazaly mi sobie wbic do glowy, ze dziecko z glodu nie umrze, a
      laktacja powoli dojdzie do siebie. chyba taki wewnetrzyny spokoj i wyluzowanie
      mi pomoglo.
      teraz odnosze dla odmiany wrazenie, ze sie do konca nie najada, bo mam za malo
      mleka, ale nie mozna wiecznie sobie wkrecac coraz to innych paranoi.
      • karolkademolka Re: ssanie 5-7 min 20.06.08, 18:00
        Też tak miałam, u mnie problemem było to że mleko leciało za szybko, maluch nie
        dawał rady nałykał się powietrza w pośpiechu. Spróbuj dziecko gdy zacznie się
        płacz przy piersi położyć na ramieniu i zaczekać az mu się powietrze odbije,
        poklep po pleckach może to mu przyniesie ulgę. Potem znów przystaw ale jak nie
        chce to nie zmuszaj,, z tym spaniem to pewno nie z głodu. Przejdzie mu, wybudza
        się w chwili zapadania w sen głęboki po ok 20 minutach pewno. Musi się po prostu
        nauczyć zasypiać. Powodzenia
        • dita74 Re: ssanie 5-7 min 20.06.08, 20:46
          witam
          u nas to samo tylko ze maluch troszkie starszy.Ponac trza to przeczekac dziecko
          z glodu nie padnie .Rady byly rozne dac do odbicia,polozyc na brzuszku zeby gazy
          odeszly.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka