Dodaj do ulubionych

jak odciągać?!!

23.06.08, 22:42
Od 3 tyg. walczę o karmienie piersią, nie mogę powiedziec jeszcze o sukcesie ale może wychodzimy z zakretu. Musiałam mała podkarmiac sztucznym (zaczynalam od 300ml na dobę) Pożyczyłam lactine na 10 dni i walczyłyśmy udało się powrócić do "karmienia" maminym mlekiem (brakuje mi około 100ml - tyle dokarmiam własnym).Do poludnia udaje nam sie wytrzymac na samej piersi a od kilku dni nawet na 1 piersi. Potem okolo 14 karmię z dwóch a od 16-17 kryzys i dokarmiam najczesciej na noc. I tu moje pytanie może powinnam odciągac z drugiej piersi skoro mała nie wypija albo męczć nawet na sucho ta która opróżniła? Dodam że mleko którym dopajam mam z póznego wieczoru kiedy mała śpi a w ciągu dnia już nie odciągam. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kaeira Re: jak odciągać?!! 23.06.08, 23:15
      Trochę nie rozumiem. Czy mogłabyś bliżej opisać jak często i kiedy mała je i z
      ilu piersi? I co się dzieje od tej 16-17?
      • doziolko Re: jak odciągać?!! 24.06.08, 11:48
        Tak mniej więcej wygląda nasz plan dnia: mała je ok 3-4 , 6-7, 9-10, 12h.I do tego czasu z reguły starcza jej jedna pierś koło tej 14-15 idą w ruch 2 piersi a od tej 16 -17 przystawiam ja prawie co godzine i jeśli jest bardzo marudna-głodna to daje jej butlę około 18 i samą pierś na noc. Jeśli nie dam butli wcześniej to daję jej ją na wieczór koło 20.30 po piersi. Trudno jeszcze tu powiedzieć o jakiejs regule bo udaje nam sie na moim mleku dopiero od 4 dni. A mała wczoraj skończyła 3 miesiące i jeśli jeszcze nałoży się na to skok rozwojowy to juz koniec z nami. W czwartek pojdę ją zważyc i sprawdzę czy dobrze przybiera na moim mleku (bo miała z tym problemy).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka